Busolă politică pentru europarlamentare. Spune-i ce opțiuni ai, iar VOTUL MEU îți va spune cu ce partid te asemeni

Alegerile europene se apropie cu pași repezi, iar chestiunea orientării pe harta voturilor devine din ce în ce mai presantă. Platforma VOTUL MEU permite verificarea compatibilității între propriile opțiuni politice și cele ale partidelor și candidaților, astfel că orice persoană poate vedea ce partid se află cel mai aproape de opțiunile sale, precum și gradul cel mai mare de incompatibilitate. Setul de întrebări reprezintă și o bună ocazie de a reflecta asupra propriilor opțiuni politice, iar rezultatele au un grad ridicat de conformitate cu realitatea. Pe verificate!

Centrul pentru Studiul Democrației (Universitatea Babeș-Bolyai) și consorțiul european Preference Matcher lansează proiectul VOTUL MEU, o busolă politică online pe tema alegerilor europarlamentare de pe 26 mai. Site-ul www.votulmeu.com permite alegătorilor să își compare propriile opinii politice cu cele exprimate de candidați.

www.votulmeu.com este un instrument online prin care utilizatorii își pot exprima opinia cu privire la 27 de subiecte politice de actualitate, pe teme intens dezbătute, ceea ce permite aplicației să compare pozițiile participanților cu cele mai relevante ale candidaților care participă la aceste alegeri în România, atât pentru fiecare subiect în parte, cât și la nivel general. Subiectele abordate vizează chestiunea tratatelor europene, mobilitatea forței de muncă pe teritoriul UE, migrația forțată, protecția granițelor, piața muncii, redistribuție, salarii, intervenționism, piața liberă, dreptul muncii, mediul, societate și valori, politică internă, politică externă.

De asemenea, utilizatorii au posibilitatea de a răspunde la o serie de întrebări suplimentare care sporesc acuratețea rezultatelor. Acestea sunt prezentate sub forma mai multor grafice, care permit participanților să își vizualizeze poziția raportat la fiecare candidat.

Votul meu este un instrument care nu recomandă utilizatorilor cu cine să voteze, ci să își compare propriile poziții cu cele ale candidaților.

Aceeași echipă de cercetători a realizat aplicația Votul meu cu ocazia alegerilor parlamentare din 2012 și 2016 și alegerilor prezidențiale din 2014 și a făcut parte din consorțiul european care a realizat aplicația EUvox cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014.

Acest proiect este independent politic, nu are niciun interes financiar, iar răspunsurile oferite de utilizatori rămân anonime. De asemenea, nu se colectează date private precum număr de telefon sau adresă. Datele obținute de cercetători din răspunsurile utilizatorilor vor fi folosite strict în scop academic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu