Burse de 150.000 de lei pentru studenții care cercetează efectele consumului moderat de bere

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție a anunțat începerea perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a cincea ediţie a burselor de cercetare privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului. Acestea au o valoare totală de 150.000 lei și sunt puse la dispoziția tuturor cercetătorilor din România.

Ca şi în cazul edițiilor precedente, fondurile sunt destinate finanțării proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății. Perioada de depunere a proiectelor este: 10 decembrie 2015 – 29 februarie 2016, iar evaluarea proiectelor va avea loc până la finalul lunii martie 2016.

Ne bucurăm să putem anunța începerea perioadei de înscriere pentru accesarea burselor acordate de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, cu un buget total de 150.000 lei. Privim cu speranță către viitor, cu atât mai mult cu cât anul acesta am făcut publice rezultatele unui nou proiect realizat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Este vorba despre un studiu în premieră internațională, în urma căruia s-a demonstrat că un consum moderat de bere ar putea ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauză. Iată-ne din nou în căutarea de pasionați în domeniul cercetării, dornici să își canalizeze eforturile în direcția analizării efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății.”, a spus dr. Alin Popescu, Secretar General al acestui centru.

Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, dar și despre modalitățile de înscriere pot fi găsite pe site-ul centrului (www.beresanatatenutritie.ro).

Până în prezent, sub egida acestui centru au fost finalizate trei proiecte de cercetare. Bursele de cercetare sunt adresate studenților aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceştia să aparțină unor centre de învățamânt superior sau centre de cercetare din România.

Postaţi un comentariu