Bronz european pentru șase clustere din Transilvania

Certificare Europeană pentru șase clustere din Transilvania

Șase clustere din Transilvania au primit astăzi, 12 februarie 2015, Eticheta BRONZ din partea Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor, certificare care atestă iniţierea procesului de îmbunătăţire a calităţii managementului.

Clusterele care au primit recunoaştere la nivel european prin instrumentul uniform de evaluare a excelentei în management, promovat şi atribuit prin Iniţiativa Europeană pentru Excelenţa Clusterelor sunt: Cluster ClujIT, Cluster AgroTransilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluster iTechSylvania, Cluster Prelucrări Metalice Transilvania și Cluster Regional Agrofood.

Eticheta BRONZ, emisă de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor (ESCA), este valabilă doi ani, putând fi utilizată în scop de promovare, pentru a facilita accesul la oportunităţi de colaborare cu clustere din Europa, la parteneriate şi dezvoltarea de proiecte comune.

cl-label-bronzeesca-blau

Începând din anul 2010 până în prezent, 689 de clustere, majoritatea din Europa, au fost etichetate BRONZ, șapte au primit eticheta SILVER, iar 47 de clustere au fost certificate cu gradul de excelenţă în management, prin eticheta GOLD.

În România funcţionează la stadiul incipient circa 73 de clustere, 13 dintre acestea având la momentul de faţă atribuită Eticheta BRONZE.

Recunoaşterea europeană a fost posibilă prin derularea de către ADR Nord-Vest a proiectului „ClustArs: Excelenta in managementul clusterelor , finanţat de Comisia Europeană prin Programul de Competitivitate şi Inovare. Trei experţi din Direcţia Dezvoltare Strategică a ADR Nord-Vest au devenit astfel Experţi de Benchmarking, fiind acreditaţi de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor să deruleze interviul procedurat la orice cluster din România, în scopul obţinerii etichetei BRONZE şi a Raportului de Benchmarking, competenţă regăsită doar în rândul a șapte persoane din România.

Reprezentanții Cluj IT primesc diploma de certificare europeană

Reprezentanții Cluj IT primesc diploma de certificare europeană

Distribuie:

Postaţi un comentariu