Bosch investește 25 de milioane de euro într-un nou Centru de Inginerie, în centrul orașului

Grupul german Bosch a inaugurat luni lucrările la noul Centru de Inginerie Bosch, din centrul orașului Cluj-Napoca, care reprezintă o investiție de aproximativ 25 de milioane de euro ce urmează să fie finalizată în anul 2019. În nou clădire își vor desfășura activitatea inginerii Bosch care până acum erau „împărțiți” în celelalte sedii pe care compania le are în oraș sau la fabrica din Jucu.

În Centrul de Inginerie deja existent în Cluj-Napoca, înființat în anul 2013, ingineri lucrează la tehnologii inovatoare din domenii precum conducerea autonomă, Internet of Things și industria conectată (Industria 4.0). Cei aproximativ 400 de angajați care lucrează deja în diferitele locații ale Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca vor fi relocați în noua clădire, care va fi construită pe Strada Someșului.

„Bosch și-a extins activitățile de cercetare și dezvoltare în Romania în ultimii cinci ani, astfel că am  decis să construim propria noastră clădire care să găzduiască Centrul de Inginerie în Cluj”,  a declarat Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România.

Bosch planifică o investiție de aproximativ 25 de milioane de euro în noul centru de cercetare şi dezvoltare. Clădirea se va situa în centrul oraşului Cluj-Napoca, în cadrul campusului de software DaVinci, și va fi finalizată în anul 2019.

„Pentru Bosch, asigurarea unor condiții optime de muncă pentru angajați reprezintă o prioritate”, a afirmat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca. „Astfel, clădirea nouă, care se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătrați și va avea peste 6 etaje, va oferi angajaților noștri atât condiții de muncă inspiraționale, cât și restaurante, spații de recreere, o sală de sport și parcări subterane”, a continuat Raabe.

Centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj are o colaborare strânsă cu alte centre din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu. El dezvoltă produse de ultimă generație în domeniile software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu