Boc nu știe nimic despre donațiile obținute de Elena Udrea pentru PDL

Emil Boc / Foto: Dan Bodea

Edilul Clujului, Emil Boc a declarat astăzi, 9 aprilie 2015, că nu știe nimic despre donațiile obținute de Elena Udrea pentru PDL, deși în perioada respectivă acesta era președintele PDL. Ieri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au extins urmărirea penală pe numele Elenei Urdea, fostul ministru fiind acuzat că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.

„Este vorba despre o organizație a unei filiale, căreia nu am cum să îi cunosc situația financiară. Nu am informații în acest sens, pentru că nu cunosc situațiile financiare ale fiecărei filiale din România. Acestea se prezintă, la sfârșit de an, în rapoartele oficiale”, a spus Emil Boc. Acesta a refuzat să facă alte declarații politice, motivând că nu dorește să discute subiecte politice în preajma sărbătorilor.

Extinderea urmăririi penale a fost dispusă atât în cazul Elenei Udrea, cât şi în ceea ce îl priveşte pe Tudor Breazu, sub acuzaţia de spălare de bani, în dosarul cunoscut sub numele de „Gala Bute”.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), între 2010 şi 2011, Elena Udrea, împreună cu fostul directorul Companiei Naţionale de Investiţii, Ana-Maria Topoliceanu, au primit circa 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat, miercuri, potrivit Mediafax, la ieşirea din sediul DNA că anchetatorii au extins urmărirea penală pe numele clientei sale pentru o nouă faptă de spălare de bani, însă acuzaţiile sunt „fără noimă”, că au la bază declaraţiile unei singure persoane, ceea ce face ca ele să fie neverosimile la acest moment.

Apărătorul fostului ministru a arătat că nu are logică susţinerea că bani din mită au fost daţi pentru finanţarea PDL întrucât, potrivit fazei actuale a procesului, rezultă că respectivii bani ar fi ajuns la partid după un an de la momentul primirii lor în pretinsa formă de mită.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul „Microsoft”, cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu