Boc despre subiectul Roșia Montană : „Nu sunt şi nu am fost un fan al acestui proiect”

Primarul Emil Boc

Proiectul de lege referitor la unele măsuri în legătură cu exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană a fost adoptat, marţi, în şedinţa de Guvern, el urmând să fie transmis Parlamentului.

În această privință, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că, îşi păstrează opţiunea pe care o avea şi când era premier. „ Nu sunt şi nu am fost un fan al acestui proiect. Aştept, cu interes, să vedem dacă va trece de Parlament. Nu am datele necesare şi, la vremea respectivă, nu le primisem nici de la Ministerul Mediului, cu privire la impactul pe care îl are asupra mediului”, a declarat Boc.

Respectivul proiect de lege prevede aprobarea unui acord în baza căruia acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către acţionarul minoritar controlat de statul roman, o cotă de 5, 69% din capitalul social al RMGC. Participaţia indirectă a statului român urmează să ajungă astfel la 25%, conform Agerpres.

Potrivit planului de afaceri al acţionarului majoritar, acest proiect va duce la crearea a 2.300 locuri de muncă în faza de construcţie şi 900 locuri de muncă în faza de operare.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. valentina says:

    cum dvs nu sunteti factor de decizie in acest caz, nici vreun specialist, va respect opinia, dar va spun ca motii va hulesc acum, oameni amarati care si-au pus toate sperantele in acest proiect

Postaţi un comentariu