Blues pentru viață!

Clujenii sunt așteptați vineri, 24 noiembrie, la ZAZEN ( strada Frasinului nr. 41), la un eveniment dedicat prevenției cancerului la sân, a cancerului de col uterin sau a celui de piele.

Blues for Life by Cluj Blues Fest, organizat de Cluj Blues Fest în colaborare cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” și Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică este un eveniment dedicat prevenția cancerul în cadrul căruia clujencele participante vor putea beneficia, începând cu ora 13:00, în mod gratuit, de următoarele servicii de screening:

  • – mamografie (femei cu vârsta 50-69 ani cu domiciliul sau reședința în Regiunea Nord-Vest)
  • – testare HPV (femei cu vârsta 30-64 ani cu domiciliul sau reședința în Regiunea Nord-Vest)
  • – testare Babeș-Papanicolau (femei cu vârsta 24-29 ani cu domiciliul sau reședința în Regiunea Nord-Vest)
  • – testare a alunițelor
  • – discuții 1 la 1 cu medici de familie, psihologi, nutriționiști și medici interniști.

Specialiștii de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca vor oferi femeilor de peste 50 de ani mamografii gratuite, alături de un mediu informal în care să discute cu medici din diferite specializări factori de risc și măsuri de prevenție. Este o bună oportunitate de a aduce în discuție importanța auto-examinării lunare și a mamografiilor regulate pentru femeile de orice vârstă.

În cadrul „Blues for Life by Cluj Blues Fest” vor avea loc activități de prevenție în care femeile pot sta unu la unu cu un medic de specialitate, un flash-mob oferit de un grup de supraviețuitori de cancer din cadrul Asociației Redescoperă Fericirea.

De asemenea renumitul chirurg oncolog Patriciu Achimaș-Cadariu, va susține o conferință despre prevenția cancerului.

În fiecare an, în România sunt diagnosticate cu cancer aproximativ 100.000 de persoane. Cancerul este o boală silențioasă, în majoritatea cazurilor manifestând simptome când deja se află într-un stadiu avansat, iar șansele de vindecare scad semnificativ. Prin acest eveniment, ne dorim să contribuim la diminuarea efectelor bolii oncologice în România prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța screening-ului și a prevenției.

În cadrul evenimentului vor fi organizate concerte de blues atractive. Începând cu ora 19:00 vor avea loc trei recitaluri de blues de cea mai bună calitate pe scena ZAZEN, oferite de clujenii de la Teodora Iacob & The White Notes, apoi de renumiții muzicieni Berti Barbera & Nicu Patoi și chitaristul clujean Jimi El Laco & Friends.

Accesul la concerte se va face pe baza unui bilet achiziționat prin intermediul platformei Ambilet.ro, la prețul de 69 de lei. La fața locului, un bilet va costa 99 lei.

Persoanele cu dizabilități pot beneficia de acces gratuit în baza actelor doveditoare. Minorii cu vârsta până în 14 ani au acces gratuit – cu însoțitor posesor de bilet valabil. Minorii cu vârsta între 14 ani și 16 ani au nevoie de bilet la preț întreg și de însoțitor.

Evenimentul este susținut de Zazen. Street Food Garden, La Roche-Posay, Ago Proiect Engineering. Parteneri media:, Stiri de Cluj, Evenimentar, Clujul Cultural, Curierul de Cluj, Apuseni.info, Reporter Medical, Clujust, eClujeanul, Foaia Transilvana

Distribuie:

Postaţi un comentariu