Bătaie pe postul de şef la TVR Cluj: Gelmărean neagă sprijinul UDMR, un fost angajat amenință cu proces

Romeo Couți conduce de 11 ani TVR Cluj

UPDATE: Cristian Popa, fostul coordonator al știrilor de la TVR Cluj spune că intenționează să dea în judecată televiziunea publică, deoarece i-a fost refuzat dreptul de a participa la concursul pentru postul de director al studioului regional. „După ce am anunțat TVR că vreau să particip la concurs, am primit un e-mail în care mi se spunea că în regulamentul concursului se prevede ca doar angajații TVR să poată participa, ceea ce nu mi se pare deloc normal și, din câte știu, este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Păi cum adică? Luăm numai noi de la noi din colhoz, cum ar veni? Intenționez să dau în judecată TVR pentru discriminare. Este anormal și inadmisibil ca o instituție publică, și mai ales TVR, să recurgă la asemenea modalități pentru a-i selecta pe cei care îi elaborează strategia”, a declarat Cristian Popa pentru Transilvania Reporter.

Zilele acestea se desfăşoară concursul pentru postul de director al staţiei regionale TVR Cluj, dar şi pentru alte posturi din TVR la nivel naţional şi din Bucureşti. Competitorii de la Cluj sunt: actualul director aflat în funcţie de 11 ani, Romeo Couţi, şi realizatorul de programe Alin Gelmărean. În 6 august ar trebui, conform programului, ca proiectele celor doi să fie notate, iar în 7 şi 8 august să fie proba de interviuri. Proiectele conțin strategii pentru programele postului tv pe următorii trei ani şi trebuie să vizeze chestiuni de fond, dar şi de specific regional.

Pe parcursul competiţiei au apărut speculaţii de presă conform cărora Alin Gelmărean ar fi susţinut de UDMR și PDL, iar Claudiu Săftoiu ar dori să-şi consolideze poziţia, punând oameni noi, fideli noii conduceri.

„Nu am preocupări în acest sens, am experienţă şi am mai trecut prin competiţii. Mă pregătesc pentru concurs şi mâine vom vedea ce va fi!”, a declarat Romeo Couţi pentru Transilvania Reporter

Despre Alin Gelmăean presa a speculat spunând că este jumătate maghiar şi că postul clujean ar fi promis UDMR. „O prostie, o enormitate răutăcioasă. Păi, ce cuvânt de spus să aibă UDMR acum, dar PDL, cu atât mai puţin?! Eu sper ca bătălia să fie o competiţie corectă, pentru că, altfel, de ce s-ar mai organiza concursuri? Şi, în final, oricare ar fi rezultatul, viaţa nu începe şi nu se termină aici. Este doar o competiţie!” a declarat la rândul său Gelmărean pentru Transilvania Reporter.

Cine decide la TVR

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani.
Iată componenţa actuală a CA:

Claudiu Brînzan (nominalizat de PSD)
Cristian Niţulescu (nominalizat de PSD)
Claudiu Săftoiu ((nominalizat de PNL)
Lucia Hossu Longin (nominalizată de PNL)
Adriana Silvia Meseşian (nominalizată de PDL)
Radu Carp (nominalizat de PDL)
Nicoleta Nicolicea (nominalizată de UNPR)
Nagy Zoltan Levente (nominalizat de UDMR)
Raico Cornea (nominalizat de grupul parlamentar al Minorităţilor Naţionale)
Romina Gabriela Surugiu (nominalizată de Administraţia Prezidenţială)
Gabriel Tufeanu (nominalizat de Guvernul României)
Valentin Nicolau (ales de salariaţii TVR)
Sorin Burtea (ales de salariaţii TVR)

Preşedinte-director general – Claudiu Săftoiu

Distribuie:

Postaţi un comentariu