Bat clopotele pentru PS Vasile Someșanul

Preasfințitul Părinte Vasile, Episcop Emerit și fost Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului în perioada 1998-2019, a trecut la cele veșnice în ziua de vineri, 8 octombrie 2021, la ora 11.30.

Trupul Preasfințitului Părinte Vasile Fluieraș a fost depus sâmbătă, 9 octombrie 2021, la ora 9:00, la Catedrala Mitropolitană din Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, unde credincioşii se pot reculege la catafalcul Preasfințitului Vasile, până luni la ora 12:00, când va avea loc slujba de înmormântare.

De asemenea, de sâmbătă până luni, în toate bisericile și mănăstirile din Arhiepiscopia Clujului, vor fi trase clopotele timp de trei minute la orele 9:00 și 12:00, iar duminică, la Sfânta liturghie, preoții vor oficia o slujbă de pomenire pentru Presfințitul Părinte Vasile.

Fostul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului va fi înmormântat în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane, luni. La ora 9:00 se va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, iar de la ora 12:00, în fața Catedralei, va fi oficiată slujba Prohodirii, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu