Banca Transilvania şi A.T. Kearney Management Consulting colaborează pentru integrarea Volksbank România în structura BT (P)

Banca Transilvania a ales firma de consultanţă A.T. Kearney pentru a structura procesul de integrare Volksbank România în cadrul BT. În prezent este în derulare etapa de obţinere a autorizaţiilor din partea BNR şi a Consiliului Concurenţei.

Având peste 90 de ani de tradiţie în consultanţă, A.T. Kearney este prezentă în 40 de ţări din întreaga lume, fiind activă în România de peste 10 ani.

„Ne bucurăm să colaborăm cu A.T. Kearney în cel mai important şi ambiţios proiect din 2015 al Băncii Transilvania. Pentru reuşita acestuia au fost formate deja echipe mixte, cu responsabilităţi în domenii cheie, cu persoane din BT, Volksbank România şi consultanţi cu experienţă inclusiv internaţională, de la A.T. Kearney”, a declarat Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

 „Suntem onoraţi să facem parte din acest demers curajos iniţiat de Banca Transilvania. Pentru noi această colaborare reprezintă rezultatul unui efort susţinut şi al experienţei acumulate în sectorul bancar, atât în România, cât şi în regiune. A.T. Kearney a delegat deja o echipă care va sprijini BT în planificarea integrării pe toate ariile cheie. Vedem în acest proiect o oportunitate de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a sectorului bancar românesc şi de a transforma achiziţia într-un best practice”, spune Ştefan Marcu, Director, A.T. Kearney.

Banca Transilvania a semnat, în decembrie 2014, un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Volksbank România. La finalul lunii ianuarie a.c., BT a primit derogarea Consiliului Concurenţei, ca urmare a demersului său de a se putea implica în gestionarea creditelor în franci elveţieni de la Volksbank România. Datorită derogării, Banca Transilvania va putea prezenta clienţilor Volksbank România care au credite în franci elveţieni o ofertă, la închiderea tranzacţiei, în aproximativ două luni. Tot atunci va începe integrarea Volksbank România în structura Băncii Transilvania.

Distribuie:

Postaţi un comentariu