„Nu e posibil să-i spunem aeroportului «Avram Iancu»!”

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca
Aviatorii clujeni nu sunt de acord cu numele „Avram Iancu” pentru Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Site-ul citynews.ro a publicat  informaţia că numele propuse pentru aeroport: Smaranda Brăescu, Hermann Oberth sau Emil Racoviţă au fost respinse toate, iar consilierii județeni au propria lor variantă preferată, şi anume „Avram Iancu”.
Contactat de Transilvania Reporter, Candit Vernea, preşedintele filialei Cluj a Asociaţiei Române pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii, spune că varianta „Avram Iancu” i se pare de neacceptat. „Nu e posibil aşa ceva! Noi am propus nume de aviatori, de inventatori ai zborului, ca Hermann Oberth sau Traian Dârjan, ce să caute numele lui Avram Iancu pe un aeroport? Sunt chiar revoltat de o asemenea perspectivă şi mă gândesc ca, imediat ce pot, să fac o adresă către Consiliul Judeţean, în care să spunem că ne opunem acestei variante, pentru că avem unele mai bune, mai potrivite. Avram Iancu este iubit de noi toţi, dar a fost jurist, avocat, revoluţionar, să i se spună astfel unei universităţi, dar nu aeroportului! Puneţi lucrurile la locul lor, asta vreau să le transmit autorităţilor!” a declarat Candit Vernea, fost pilot militar, comandant al Bazei Aeriene de la Luna.
Cât priveşte numele lui Aurel Vlaicu, precizăm că este dat deja aeroportului din București-Băneasa, iar Traian Vuia celui din Timișoara. Transilvania Reporter vă invită să citiţi aici un reportaj special despre cine a fost Hermann Oberth şi de ce ar merita ca aeroportul din Cluj să se numescă Hermann Oberth.
Distribuie:

Postaţi un comentariu