Avertizare de precipitații și vânt puternic. Vremea se menține rece toată săptămâna

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare de precipitații, intensificări ale vântului și vreme rece, valabilă până marți dimineața la nivelul întregii țări.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 21 martie, ora 23 – 23 martie, ora 10, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15 – 20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

De asemenea, precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse în Transilvania și în restul zonei montane, iar vântul va prezenta intensificări locale și temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40 – 50 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării și pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.

Meteorologii precizează că, până vineri (26 martie), vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților.

Totodată, pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie), vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Distribuie:

Postaţi un comentariu