Avalanșă de angajări la Spitalul de Urgență din Cluj

Foto: Dan Bodea

Nu mai puțin de 222 de posturi sunt scoase în prezent la concurs la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, în special în domenii deficitare precum asistenți medicali, infirmiere sau brancardieri.  De asemenea, anul trecut, spitalul clujean a mai organizat concursuri pentru ocuparea a peste 500 de posturi, majoritatea ocupate de personal venit inclusiv din rândul celor care doreau să meargă să muncească în străinătate.

Petru Șușcă, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

”În domeniul sănătății există doi piloni importanți: infrastructura și resursa umană. În ce privește infrastructura, în ultimii șase am investit peste o sută de milioane de lei în achiziția de echipamente medicale, în reparații curente și reparații capitale. Pe lângă echipamentele medicale, dacă ne gândim la infrastructură, ar trebui să discutăm de partea de consumabile, materiale sanitare, dezinfectanți și despre condițiile hoteliere.

În privința celuilalt pilon, cel de resurse umane, am fost preocupați în acești ani, și amorganizat numeroase concursuri. Pot să vă spun că la sfârșitul anului, comparativ cu anul 2013 când am venit laconducerea acestui spital, sunt 404 angajați noi, practic, în cifre absolute, reprezintă o creștere de 16,7 la sută față de acel moment.

La sfârșitul anului trecut am demarat concursuri pentru alte 222 de posturi, astfel încât încercăm pe cât posibil, desigur având în vedere și faptul că există și niște restricții bugetare, să angajăm acolo unde este nevoie. Acum avem scoase la concurs posturi de asistenți medicali generaliști, tehnicieni de radiologie, asistenți de laborator, tehnicieni de aparatură medicală, infirmieri, îngrijitoare, brancardieri.

Mai există posturi care, având în vedere faptul că salarizarea nu a crescut, nu sunt foarte atractive, respectiv zona serviciului tehnic, spălătoriei, personalul TESA.

Cu siguranță, în momentul în care ajungi să scoți sute de posturi la concurs, să le ocupi, este evident că exodul asistenților înspre Europa de Vest scade semnificativ. În plus, cunosc și cazuri în care au revenit la sitemul de stat persoane din zona privată.

În perioada următoare vor mai fi scoase la concurs posturile de șefi de servicii rămase neocupate în urma concursurilor. De asemenea, în funcție de rezultatele pe care o să le avem, vom decide dacă și câte locuri mai scoatem la concurs, dar trebuie să vedem exact și ce buget vom avea în acest an, pentru că anul trecut aam avut contracte peste cele semnate cu Casa de Asigurări în valoare de 25 de milioane de lei, acum doi ani 20 de milioane, iar acum trei ani 18 milioane de lei. Deci altfel ar sta lucrurile dacă am primi contravaloarea tuturor lucrărilor pe care le efectuăm.”, ne-a declarat Petru Șușcă, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

În prezent, în spitalul clujean există 3.681 de posturi, din care 563 sunt încă neocupate. La nivelul asistenților medicali, numărul de posturi libere ajunge la 180, în timp ce la nivelul personalului auxiliar, infirmieri, îngrijitori și brancardieri, există un deficit de 181 de persoane.

Distribuie:

Postaţi un comentariu