Autobuzul copiilor pornește și anul acesta. Busone a ajuns la ediția a V- a
A început un nou an şcolar, cu o nouă generație de elevi. Devenită deja tradiție, campania, Busone – Autobuzul copiilor, organizată de InfoTrafic – Radioul de pe strada ta, se adresează elevilor clujeni, care trebuie să știe cum să se deplaseze în siguranță de acasă până la școală. Campania de educare a copiilor cu privire la comportamentul pe stradă şi în trafic, ajunsă la cea de-a cincea ediție, este organizată în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Campania se desfăşoară în perioada 17 septembrie – 1 octombrie și se va încheia, ca de obicei, cu o acţiune educativă pe această temă, la care vor participa copii din instituţiile de învăţământ clujene.
În cadrul acţiunii din stradă, care va avea loc în luna octombrie, elevii clujeni vor circula prin oraş cu un autobuz pus la dispoziţie de Compania de Transport Public, cu asistenţa unei echipe de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj. Apoi, vor fi răsplătiți cu premii dulci, de la sponsorii campaniei. Campania “Busone- Autobuzul copiilor” are ca scop prevenirea accidentelor rutiere în rândul copiilor, prin conştientizarea riscurilor şi corecta informare a celor mici. În intervalul 17 septembrie – 1 octombrie, InfoTrafic difuzează în staţiile de transport public din Cluj-Napoca opt spoturi educative, în cadrul rubricii “Busone – Autobuzul copiilor”. Materialele audio conţin sfaturi şi reguli privind circulaţia pe drumurile publice a celor mici, referitor la cum să rămânem în siguranţă atunci când mergem singuri pe stradă, comportament corect în trafic și comportamentul adecvat în mijloacele de transport în comun.
Campania „Busone – Autobuzul copiilor” este a doua campanie anuală de educare organizată de Info Trafic și dedicată micilor cetăţeni ai oraşului. La începutul lunii iunie, de Ziua Copilului, a fost orgnizată și campania “Aventurile lui Zebrilă”, de educare a copiilor cu privire la respectarea regulilor de circulaţie, împreună cu Poliţia Rutieră Cluj şi cu elevii din şcolile clujene. Şi atunci, acţiunea din stradă a fost precedată de difuzarea unor materiale audio educative, în toate staţiile de transport în comun.