Aur, argint, bronz și două mențiuni pentru România la Olimpiada Internațională de Matematică 2018

Sursa: Pagina de Facebook IMO 2018
Sursa: Pagina de Facebook IMO 2018

O medalie de aur, una de argint, două de bronz și două mențiuni alcătuiesc palmaresul echipei olimpice a României la Olimpiada Internațională de Matematică 2018 care s-a desfășurat la Cluj Napoca.

Medalia de aur a fost câștigată de Ioan-Andrei Nicolae, elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Medalia de argint a fost obținută de Ciprian-Mircea Bonciocat, elev la Colegiul „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Edis Memiș,  elev la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, aflat la prima sa participare la olimpiada internațională, și Mihnea-Gabriel Doica, elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, au obținut medalii de bronz.

Antonie Ciocan și Radu-Alexandru Iacob, ambii elevi la  Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, au obținut mențiuni de onoare.

În clasamentul pe țări, echipa României se află pe locul 33 din cele 110 țări participante, cu un total de 129 de puncte.

Pe locul 1 în clasamentul țărilor participante s-a situat echipa Statelor Unite ale Americii cu un total de 212 puncte, concurenții obținând 5 medalii de aur și una de argint.

Ediția 2018 a Olimpiadei Internaționale de Matematică 2018 se desfășoară, în perioada 3-14 iulie, la Cluj Napoca, fiind la a șasea ediție în România, anterioarele având loc în anii 1959, 1960, 1969, 1978, 1999, țara noastră fiind țară fondatoare a acestei olimpiade.

 

 

Postaţi un comentariu