Au început înscrierile pentru Lights ON 2018

Celei de-a patra ediție a concursului Lights ON, singurul concurs de concepte și idei pentru iluminatul festiv din România, aşteaptă propunerile pentru iluminarea festivă a Pieţei Avram Iancu până pe 10 septembrie.

Loc de importantă încărcătură religioasă, culturală și civică, Piaţa Avram Iancu are ocazia să beneficieze de soluții „out of the box” în privința iluminatului festiv din partea comunității creative care a furnizat până în prezent soluții unice pentru spațiile publice din oraș precum Piața Mihai Viteazu, bulevardul Eroilor sau strada Mihail Kogălniceanu.

Concursul este organizat de Asociația Daisler, alături de Daisler Print House și Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi se desfășoară pe platforma www.lightsonromania.com. Un juriu de profesioniști aleși de organizatori (din care fac pare arhitecți, designeri, fotografi, ingineri și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca ș.a.) va desemna soluția câștigătoare pe baza regulamentului publicat pe pagina de concurs.

Tema acestui an este CENTENAR, iar soluția câștigătoare va fi premiată cu 1.000 de euro, bani oferiți de Daisler Print House, sponsor al acestui concurs. Soluția câștigătoare trebuie să se încadreze în bugetul de implementare de 150.000 lei + TVA, implementare de care se va ocupa ulterior autoritatea publică.

În anii trecuți soluțiile câștigătoare alese de juriu au fost Snowballs – 2015 – Piața Mihai Viteazu, Forest Spirits – 2016 – strada Mihail Kogălniceanu și Beatrix – 2017 – bulevardul Eroilor.

Totodată, o altă premieră a acestui an e organizarea acestui concurs pentru prima dată și în municipiul Timișoara. Acesta va debuta în câteva săptămâni pentru strada Mărășești din orașul de pe Bega, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara. Orașul luminilor este cel de-al doilea oraș în care Lights ON se desfășoară în 2018.

„Comunitatea creativă are soluții dintre cele mai inedite și ne bucură faptul că autoritățile din țară încep să vadă că ceea ce noi oferim e un liant extrem de necesar între decidenți și specialiști, totul spre binele comunității”, transmit organizatorii.

Acesta este un proiect al Asociației Daisler, ONG înființat în 2016 la Cluj-Napoca. Scopul asociației este reactivarea spațiilor urbane din orașe. Din 2017 asociația Daisler dezvoltă și conceptul Strada Potaissa – piața de flori altfel, singurul street delivery din țară costumat într-o piață de flori altfel. Peste 7.000 de oameni s-au bucurat în 2018 de cele trei zile în care strada a prins viață.

Distribuie:

Postaţi un comentariu