Aproape 600 de infectări cu Covid în școlile și grădinițele din Cluj. 7.000 de elevi și copii sunt deja trecuți în învățământul online

Foto: Dan Bodea

Continuă valul de infectări și în grădinițele și școlile din județul Cluj. Față de acum o săptămână, numărul cazurilor de Covid s-a dublat, și a ajuns la aproape 600. A crescut și numărul de copii de grădiniță și elevi care au trecut în învățământul online, care a ajuns la aproape 7.000.

Potrivit ultimelor date comunicate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, astăzi erau confirmați cu coronavirus 438 de elevi și copii de grădinițe. Cazuri multe și în rândul personalului didactic, nedidactic și auxiliar, mai exact 116, de trei ori mai mult decât la ultima raportare de acum o săptămână.

O creștere s-a înregistrat și în ce privește numărul de clase și grupe cu activitatea față în față suspendată, 258, astfel că numărul copiilor și al elevilor trecuți în învățământul exclusiv online a ajuns astăzi la 6.810.

Comunicatul ISJ Cluj:

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a centralizat astăzi, 29 septembrie 2021, datele privind situația epidemiologică în unitățile de învățământ din județul Cluj

Potrivit informațiilor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, statistica privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj se prezintă astfel:

  • Număr de preșcolari/ elevi care desfășoară cursurile cu prezență fizică – 94.767;
  • Număr de elevi, în Scenariul 2, care studiază de acasă online – 272;
  • Număr copii/ elevi care studiază online, motivat medical – 260;
  • Număr cazuri copii/elevi confirmați Covid-19 – 438;
  • Număr cazuri personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar) – 116;
  • Număr clase/ grupe cu activitatea față în față suspendată, ca urmare a cazurilor de Covid-19 confirmate – 258;
  • Număr copii/elevi din clasele/ grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate – 6810.

Data de referință, 29 septembrie 2021, ora 13:00.”

Tabelul cu situația în școli poate fi consultat AICI.

Distribuie:

Postaţi un comentariu