Aplicație de telemedicină pentru pacienți la Spitalul Județean de Urgență Cluj

foto Dan Bodea

Începând de astăzi, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pune la dispoziția potențialilor pacienți o aplicație prin care aceștia pot accesa consultații medicale prin intermediul unei platforme de telemedicină, fără a mai fi nevoie de o deplasare la spital.

Procesul presupune instalarea unei aplicații pe telefon, crearea unui cont și înregistrarea acestuia în platforma pusă la dispoziție de spital. Utilizatorul aplicației are posibilitatea de a încărca manual din aplicație datele sale biometrice (puls, glicemie, tensiune, greutate, nivelul oxigenului din sânge). La momentul apelului, operatorul care răspunde – un medic de urgență – va avea acces la datele biometrice introduse de pacient.

Aplicația ClujMedicApp a fost dezvoltată în contextul unui parteneriat derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, împreună cu compania olandeză Spectator Healthcare și Clusterul CLUJ IT, făcând parte din proiectul amplu de telemedicină pilotat de spital încă din 2019.

Utilizatorii aplicației pot apela operatorii UPU în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 10-12.

Aplicația ClujMedicApp este disponibilă momentan pentru telefoanele Android iar în perioada următoare va fi disponibilă și versiunea pentru iOS.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Gica Contra says:

    Este OK… dar intreb daca medicul poate da sau prelungi astfel ” SCRISOAREA MEDICALA ” fara de care medicii de familie nu pot intocmi nici o reteta perioadica pacientilor cu boli permanente si aflate sub monitorizarea medicilor secializati …
    Se stie ca in boli psihice NU EXISTA INTERNAREA DE O ZI , prin care sa-l vata medicul pe ” nat.arau ” … si sa-l duci inapoi… , mai ales ca multi na.tarai sunt netransportabili si violenti… etc.
    Ar trebui scrisorile medicale MODIFICATE doar la cererea medicilor de familie, daca acestea se impun, in rest sa ramana valabile asa cum au fost ele intocmite initial, cu recomandarile facute in report cu bolnavul monitorizat .
    Eu am o astfel de ” baba ” pe cap… dusa la un azil… si sistematic, trebuie sa ma duc cu ea de mana la doctorul psihiatru, ptr ca acesta refuza sa-i prelungeasca ” scrisoarea medicala ” daca n-o vede … si asa… trebuie sa umblu cu ” nat.araul ” ( sa ma scuzati dar m-am cam saturat ) de mana cu el pe la policlinica … tragand-o de mana dupa mine, cum tragi o remorca grea, incarcata peste capacitatea de tractare a masinii … ( ma scuzati de comparatie … dar cam asa este … ).
    Va dati seama ca sunt bolnavi psihic periculosi si violenti, care nu se supun la nimic… dar care nu sunt tinuti internati la spitalele de profil… Acolo ti-l primeste 2-3-4 ile, il ” injecteaza pana-l face cuminte ” … si ti-l ” azvarle ” inapoi acasa …
    INTREB, DE CE NU SE REZOLVA ACEASTA PROBLEMA DE CATRE SISTEMUL MEDICAL , LA NIVEL NATIONAL , ptr ca medicii nu pot face altfel decat exista facute aceste reglementari ?!
    HALOOO… POLITRUCII… SE AUDE ???

Postaţi un comentariu