Anticorupția iese în stradă

Noi proteste antiguvernamentale se anunță în seara aceasta la Cluj

 

Inițiatorii protestului antiguvernamental, membrii grupului Umbrela Anticorupție Cluj, cheamă clujenii la protest, în această seară, de la ora 19.30, la Clopot. Deși nu au neapărat o afiliere politică, membrii grupului împărtășesc nemulțumirea față de recentele proiecte legislative adoptate de clasa politică românească și față de atacul acesteia din urmă la adresa statului de drept.

Pentru a populariza protestele din această seară, pe pagina de Facebook a grupului Umbrela anticorupție Cluj a apărut următorul mesaj:

„Atacurile infractorilor și inculpaților din politică asupra justiției, democrației și mai nou asupra presei libere continuă, iar coaliția de la putere ne îndepărtează de democrație. Drept urmare, rămânem concentrați pe mizele care ne privesc pe toți și ne pregătim de un final de toamna și o iarnă dificilă. CU energie multă și încredere va invităm la implicare, si niciodată la resemnare! E timpul să reluăm protestele printre alte forme de rezistență civica.

Coaliția PSD-ALDE lucrează de zor pentru a înlătura funcționarii din guvern care nu îi lasă să adopte ordonanțele pentru amnistie și grațiere, propune legi care să ne blocheze dreptul la adunări publice și la liberă exprimare, hărțuiesc jurnaliștii integri și televiziunile care nu le fac jocul și duc o campanie uriașă de denigrare împotriva oricui li se opune. In timp ce noi așteptăm momentul în care vor face o mișcare decisivă, ei înaintează cu pași mici și fără mișcări bruște deoarece și-au învățat lecția. Ei știu că, prin modificări multe și aparent mici, pot să submineze total statul de drept și libertățile noastre cetățenești. Între timp, fac tot posibilul să slăbească opoziția cetățenilor. Trebuie să fim pe poziții!“, conform paginii de facebook deja menționate.

Postaţi un comentariu