Ansambluri rezidențiale noi pe piața imobiliară din Transilvania

Regiunea istorică Transilvania joacă un rol extrem de important în piața imobiliară din România. Pe lângă faptul că Cluj-Napoca conduce în clasamentul prețurilor medii/mp, în top 7 localități cu prețuri de peste 1.000 de euro/mp se regăsește și Brașov.

În principalele 3 orașe din Transilvania se regăsesc peste 100 de ansambluri rezidențiale ce oferă locuințe de vânzare. Conform site-ului de imobiliare noi, Korter.ro, în prezent, în România sunt peste 600 de ansambluri rezidențiale noi, iar numărul acestora va crește.

Conform ultimelor date furnizate de Institutul Național de Statistică, în primele 9 luni ale anului s-a înregistrat o scădere de 2,5%, față de perioada similară din 2018, în ceea ce privește autorizațiile de construcție pentru clădiri rezidențiale. Cu toate acestea, în acest an a crescut numărul de locuințe noi date în folosință.

 

Prețuri locuințe noi în Transilvania

Potrivit Korter.ro, cea mai mare medie de prețuri la locuințele noi se înregistrează în Cluj-Napoca, 1.251 euro/mp. În Brașov prețul mediu este de 924 euro/mp, în timp ce în Sibiu tariful este 838 euro/mp.

Pe parcursul anului viitor (2020) în Cluj-Napoca urmează să fie finalizate lucrările la 7 noi ansambluri rezidențiale, altele 4 în Sibiu și 15 în Brașov.

Complex The Nest din Cluj-Napoca va finaliza la sfârșitul anului 2020 prima fază a construcției. Cu toate acestea, clienții pot deja achiziționa apartamente cu două și trei camere în cadrul complexului. Prețul pornește de la 1.325 euro/mp, iar tariful pentru un apartament cu două camere, care are o suprafață între 57 și 70 mp are prețul de pornire de 89.700 euro.

„The Nest este un ansamblu rezidential premium cu functiuni mixte și anume spații comerciale la parter și 120 apartamente de două camere cu suprafețe generoase între 50.4mp și 56.7mp și trei camere cu suprafețe între 66.8mp și 74.7mp. Apartamentele au compartimentari moderne, zone de zi luminoase și încăpătoare, încălzire în pardoseală și sunt smart-home ready”, precizează dezvoltatorul imobiliar Bina Real Estate.

Potrivit Korter.ro, Complex Waldturm II din Sibiu va fi dat în folosință în a doua parte a anului 2020. Situat pe strada Ulmului, în zona Țiglari, complexul este alcătuit din 20 apartamente cu două și trei camere și 2 penthouse-uri. Prețul locuințelor pornește de la 1.056 euro/mp, în timp ce suprafața lor este cuprinsă între 45 și 83 mp.

Tot de pe site-ul de imobiliare Korter.ro aflăm detalii despre Complexul Dynamic Residence 2 din Brașov. „Te vom surprinde cu compartimentari inedite, cu spații deschise, cu terase generoase și multă lumină naturală. Aducem inovația în fiecare locuință. Apartamentele din ansamblu beneficiază de un sistem modern de ventilare cu recuperare de căldură, unic în Brașov. Vă puteți bucura de un aer curat, purificat și de o îmbunătățire a calității vieții”, transmite constructorul, Dynamic Buildinvest.

Ansamblul Dynamic Residence 2 oferă spre vânzare locuințe de top studio și apartamente cu 2 și 3 camere. Suprafața acestora este între 42 și 74 mp, iar prețul de pornire este de 1.093 euro/mp.

Acestea au fost doar câteva dintre ansamblurile rezidențiale noi care au spre vânzare locuințe, pe site-ul Korter.ro putând vizualiza oferta completă.

Mai mult, pe site-ul de imobiliare Flatfy.ro puteți analiza și anunțurile de vânzare dedicate apartamentelor din blocuri vechi. Tot aici vei regăsi și anunțuri cu oferte de chirie în toate orașele din țară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu