Anonymus, mesaj de susținere pentru elevii de la Șincai

Peste 60 de elevi de la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” au fost sancționați de către conducerea instituției de învățământ, pentru mesajele și fotografiile postate pe grupul „Meme Șincai”. Scandalul a făcut înconjurul orașului, clujenii împărțindu-se în două tabere: una care este de acord cu acțiunile elevilor și alta care le condamnă.

Citiți și: Clujul, capitala europeană a represiunii tinerilor. „Şincai” exmatriculează doi olimpici şi sancţionează peste 60 de elevi

Ancheta de la Șincai, nu a rămas însă doar pe plan local. Pe 26 febuarie, exact în ziua în care elevii și-au aflat „sentințele”, pe YouTube a apărut un filmuleț care ar fi realizat de Anonymous sau cel puțin acest lucru ni se precizează în descriere. „Acest mesaj este un protest la adresa celor care i-au sancționat pe elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca pentru meme-urile puse de aceștia pe Facebook într-un grup închis publicului larg”, spune descrierea. Mesajul transmis cu ajutorul filmulețului este în limba română și a fost încărcat de pe contul Ocuppy CT, care are doar trei filmulețe la activ. Nu știm dacă mesajul vine din partea organizației cunoscută pe plan internațional pentru lupta împotriva cenzurii și pentru asigurarea siguranței cibernetice, dar în fapt, cine poate stabili cu exactitate cine este „Anonymous”?

„Anonymous e o mișcare. O idee. Un meme. De-a lungul anilor a crescut și s-a maturizat: a început ca un copil imatur, făcând glume și cauzând haos fără scop și fără motiv; devenind între timp o mișcare activistă formidabilă, devotată libertății informației și anti-cenzură. Și de curând, de când societatea globală începe să intre în colaps, cu legitimitatea liderilor și institutților noastre erodându-se, Anonymous crește iarași, scopul său devenind mai clar și realizabil”, se arată în descrierea paginii de pe Facebook.

Postaţi un comentariu