Andrea Miklos, vicecampioană mondială de juniori la atletism

Andrea Miklos / Foto: Dan Bodea

Clujeanca Andrea Miklos (CSS Viitorul – CSM Cluj, antrenor, prof. Kanizsay Magdolna) a reușit, în această seară, cel mai bun rezultat al sezonului pentru atletismul românesc, cucerind medalia de argint în proba de 400 metri plat, la Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori mari de la Tampere (Finlanda).

Andrea Miklos a trecut a doua linia de sosire în proba turului de stadion, după Hima Dias (India), reușind cel mai bun timp al carierei, 52.07 secunde, față de 52.31 cât era cel mai bun timp al său, înaintea cursei de la Tampere. Pe locul trei s-a clasat o atletă din SUA, Taylor Manson. De remarcat că în finala probei de 400 metri de la Tampere, s-au calificat doar două atlete din Europa, Andrea Miklos (România) și Elisabeta Vandi (Italia), celelalte șase finaliste fiind din Jamaica, India, Australia, Kenya, SUA, Canada.

Pentru Andrea Miklos, cea mai titrată sportivă din Cluj în ultimii ani, argintul din Finlanda este cea de-a cincea medalie câștigată din 2015 încoace, după cele două de aur de la Festivalul Olimpic al Tineretului European (2015) și CE de cadeți (2016), o medalie de argint cucerită anul trecut la CE de juniori din Italia și medalia de bronz obținută cu ștafeta României de 4×400 metri, la Campionatele Mondiale pentru seniori, în sală, din SUA (2016).

Distribuie:

Postaţi un comentariu