Ambasadoarea Franței în România, în prima sa vizită oficială la Cluj

Foto: Lepetitjournal.com

Excelența Sa, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, va efectua pe 25 şi 26 februarie prima sa vizită oficială în municipiul Cluj-Napoca.

Vizita la Cluj-Napoca va debuta cu o serie de întâlniri instituționale cu Vákár István , vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, și cu Emil Boc, primarul oraşului. Pe planul cooperării bilaterale, agenda întâlnirilor include discuţii despre dezvoltarea de proiecte cu orașele înfrățite Dijon și Nantes, dar și despre organizarea, în parteneriat cu Primăria, a unui hackathon online pe tema politicilor publice pentru reducerea utilizării plasticului, în cadrul Întâlnirilor Europene din Transilvania, eveniment care va avea loc între 26 şi 28 martie 2021.

În contextul în care predarea limbii franceze este o prioritate a diplomației franceze în România, doamna Auer se va întâlni cu Marinela Marc, Inspector școlar general și cu Simona Dobrescu, Directoarea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, unde va dezveli o placă „LabelFrancEducation”, marcă a calității învățământului bilingv de limba franceză.

Pe partea universitară sunt prevăzute întrevederi cu Daniel David, Rector al Universității Babeș-Bolyai, cu Cornel Cătoi, Rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, dar și cu membri din conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, unde Ambasadoarea Franţei va întâlni și reprezentanți ai comunității de studenți francezi din Cluj-Napoca, cea mai numeroasă din Europa Centrală și de Est, cu peste 1.400 de studenți.

La Institutul Francez Cluj-Napoca, care aniversează anul acesta 30 de ani de existență, ES Laurence Auer va întâlni echipa și va inaugura mediateca recent renovată, care cuprinde cel mai mare fond de carte, muzică și film de limbă franceză din Transilvania. Cu această ocazie, va deschide și expoziția de grafică „Instagrafii” a artistei clujene Maria Brudașcă, primul proiect artistic al anului din spațiul de expresie contemporană La Cave, curatoriat de Lina Țărmure. De asemenea, în programul vizitei este prevăzută și o întrevedere cu reprezentanți ai Centrului Cultural Clujean, pentru a discuta despre proiecte care vizează dezvoltarea industriilor culturale și creative în cadrul cooperării franco-române.

Vizita Ambasadoarei Franţei la Cluj-Napoca se va încheia cu o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii francofone de afaceri, prin Clubul Francofon de Afaceri Cluj, care cuprinde peste 50 de membri din domenii variate de activitate. Cu această ocazie, dl Pascal Fesneau, Consul onorific al Franței la Cluj-Napoca va fi decorat de către Ambasadoarea Franței cu Medalia de Onoare a Ministerului francez al Afacerilor Externe.

Biografie

Născută în data de 26 august 1959 la Geneva
Căsătorită cu dl. Bertrand SOUBRIER

Educație :

Licență în limba și literatura engleză, Universitatea Aix-Marseille
Masterat în arabă, Universitatea Aix-Marseille
Diplomă la Institutul de Studii Politice din Aix-en-Provence
Diplomă de studii aprofundate în științe politice la Institutul de Studii Politice din Paris

Carieră :

1984-1985 : Serviciu în cadrul Ministerului Culturii,
1985-1986 : Responsabil de misiune în cadrul Direcției de politici de dezvoltare
1986-1988 : Responsabil de misiune în cadrul Direcției Națiunile Unite
1988-1991 : Responsabil de misiune la cabinetul Secretarului de stat pe lângă Prim-Ministrul Franţei, responsabil pe probleme de mediu
1991-1995 : Secretar II la Reprezentanța permanentă a Franței pe lângă Comunitățile Europene de la Bruxelles
1995-2000 : Administrator principal și apoi purtător de cuvânt la Comisia Europenă de la Bruxelles
2000-2002 : Director adjunct responsabil de presă și purtător de cuvânt adjunct la Ministerul Afacerilor Externe
2002-2003 : Consilier tehnic la cabinetul Ministrului
2003-2006 : Consilier tehnic și purtător de cuvânt adjunct la Președinția Republicii Franceze
2006-2010 : Consilier pentru cooperare și acțiuni culturale și Director al Institutului Francez din Regatul Unit, la Londra
2010-2013 : Secretar general al Institutului Francez
2013-2016 : Ambasador extraordinar și plenipotențiar la Skopje
2016-2017 : Director adjunct la Direcţia Uniunea Europeană
2017-2020 : Director al Direcției Cultură, Învățământ, Cercetare şi Parteneriate din Ministerul francez pentru Europa și Afaceri externe.

Distincții onorifice

Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare
Ofițer al Ordinului Național al Meritului
Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor

Limbi vorbite

Engleză, arabă, italiană, spaniolă

Distribuie:

Postaţi un comentariu