Alin Tișe promite extinderea UPU de la Spitalul de Copii de pe Moților. Când este preconizată finalizarea

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, miercuri, printr-o postare pe Facebook că va fi extinsă cu 150 de metri ptrați capaitatea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii situat pe Cela Moților din Cluj-Napoca. Potrivit lui Alin Tișe lucrările de extindere vor fi gata în 6 luni.

În ultimul an, UPU de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii a fost în centrul nemulțumirii părinților în contextul în care durata de așteptare pentru consultații este, în anumite perioade, foarte ridicată. Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii au motivat această stuație prin numărul foarte mare de cazuri care ajung la UPU și a lipsei de personal și de spațiu suficient.

Redăm mai jos anunțul postat de președintele Consiliului Județean Cluj:

”Vom extinde capacitatea UPU de pe Calea Moților cu 150 mp!

Ne-am propus eliberarea terenului public din vecinătatea accesului la UPU, relocarea rețelelor de utilități de acolo și realizarea unui pavilion care să sporească capacitatea zonei de așteptare din cadrul UPU și a numărului de paturi de examinare.
Ne dorim să oferim oferim o zonă de așteptare mult mărită și o zonă de triaj adecvată fluxului ridicat de pacienți.
________________________________________
UPU actual a fost dimensionat inițial pentru o populație deservită de aprox. 20.000 pacienți, iar nevoia actuală fiind pentru aprox. 38.000 pacienți. Astfel, am decis extinderea UPU.
În maxim 6 luni intenționăm să fie gata și funcțională extinderea.”

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu