Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a câștigat procesul de calomnie intentat deputatului Adrian Dohotaru

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj / Foto: Dan Bodea

La începutul lunii mai, președintele Consiliului Județean l-a dat în judecată pe deputatul Adrian Dohotaru după o postare a acestuia pe pagina sa de Facebook în care a folosit cuvinte grele la adresa șefului județului, dar și a aparatului de specialitate din cadrul CJ Cluj.  Instanța  decis ca deputatul independent să șteargă postarea din luna februarie, să  își ceară public scuze față de Alin Tișe, atît pe pagina de social media cât și într-un ziar de circulație națională. De asemenea, instanța l-a obligat de Dohotaru la plata către Tișe a sumei de 1.000 de lei, reprezentând daune morale, deși șeful județului solicitase 50.000 de lei.

Soluția din 30.10.2019 a instanței:

Admite în parte acțiunea civilă formulată de reclamantul P.A.T. împotriva pârâtului D.A.O. și în consecință:

  • Constată caracterul ilicit al faptei săvârșite de către pârât cosntând în publicarea postării jignitoare la adresa reclamantului pe pagina personală de Facebook în data de 26.02.2019: ”Tișe un gunoi mai negru la suflet și mai poluant decât depozitele neconforme de deșeuri din Pata Rât, pe care de un deceniu le tot închide.  Locul lui e la groapa de gunoi a istoriei din 2020. Asta dacă noile partide au înțelepciunea din timp să se coalizeze împotriva finului lui Boc. Din păcate sunt presiuni mari pe USR+ să se coalizeze cu PNL, ceea ce poate să facă din nou scăpate administrațiile PNL din Ardeal care nu performează. Și asta în ciuda scandalurilor care se țin lanț în jurul unor pseudo-lideri ținuți  în brațe de  Boc, ca Tișe, politicianul care și-a transformat  casa din centru în zgârâie-nori: Avem suficiente cunoștințe despre toate ilegalitățile comise de președintele Tișe împreună cu aparatul său de specialitate împotriva intereselor cetățenilor județului Cluj și ai României.”
  • Obligă pârâtul să șteargă această postare din data de 26.02.2019 de pe pagina personală de facebook precum și să se abțină de la republicarea aceluiași mesaj, indiferent de modalitatea concretă de transmitere a informației.
  • Obligă pârâtul la prezentarea de scuze publice față de reclamant prin publicarea unui mesaj pe pagina de facebook pe care a postat mesajul și într-un ziar de circulație națională (fără a fi necear ca acest ziar să fie indicat de reclamant) în termen  de 5 zile de la rămânerea definitivă a hotărârii.
  • Obligă pârâtul la plata sumei de 1.000 de lei cu titlu de daune morale în favoarea reclamantului.
  • Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Cluj-Napoca.
Distribuie:

Postaţi un comentariu