Alin Tișe, noul președinte al CJ Cluj. Vicepreședinți de la UDMR și PNL

Foto: Dan Bodea

 

Senatorul Alin Tișe-Păunel (PNL) a fost ales vineri președinte al Consiliului Județean Cluj și a depus jurământul pentru al doilea mandat la șefia instituției pe care a mai condus-o între 2008 și 2012. În aceeași ședință au depus jurământul și cei 37 de consilieri și-au preluat și ei mandatele și au votat ca posturile de vicepreședinți să fie ocupate de către Vakar Istvan si Marius Mînzat.

În cadrul unei ședințe convocate de Instituția Prefectului Județului Cluj, mandatele celor 37 de consilieri județeni au fost votate cu unanimitate și validate. Consilierii județeni au votat apoi președintele Consiliului Județean Cluj în persoana senatorului PNL Alin Tișe, care mai îndeplinise această funcție în perioada 2008-2012. Tișe a fost votat cu un număr total de 25 de voturi, în timp ce contracandidatul său de la PSD, Vasile Sălătioan a primit 12 voturi. Alin Tișe va trebui să renunțe la postul de senator, câștigat la algerile parlamentare din 2012.

Consilierii Județeni au votat în cadrul aceleiași ședințe și vicepreședinții CJ Cluj. Astfel aceștia vor fi fostul președinte interimar al Consiliului, Vakar Istvan de la UDMR și consilierul PNL, Marius Mînzat.

Pentru Consiliul Județean Cluj, în urma votului de la alegerile locale din 5 iunie, PNL a obţinut 18 mandate, PSD-12 şi UDMR a obținut șapte mandate.

 

 

 

Postaţi un comentariu