Agricultura în an de pandemie. Plăți și prognoze optimiste

Economia României îşi revine mult mai repede din criza din 2020 decât estimările, a anunțat recent FMI. Prognoza FMI susține că primele date economice indică o creştere destul de solidă a consumului, o revenire a industriei, un trend crescător în construcţii, la care care se adaugă posibilitatea unui an agricol bun.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA ) anunță că va continua campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021, începută la 1 martie, lăsând deschise listele de cereri.

Astfel, începând din 1 martie și până în prezent au fost depuse 484.871 cereri pentru o suprafață de 3.022.160,35 hectare. Fermierii completează o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Funcționarii APIA asigură sprijin pe tot parcursul campaniei pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene și naționale.

În condițiile de pandemie, APIA a pus la dispoziția fermierilor posibilitatea de a aplica cererea on-line, fără a se prezenta la centrele județene sau locale.

Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată sau măsuri de sprijin, inclusiv hărțile și listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA și pe site-ul : www.apia.org.ro.

Campania se va încheia la 17 mai 2021.

Distribuie:

Postaţi un comentariu