Află când banii nu pierd din greutate când pleacă în altă țară (P)

De câțiva ani, băncile și companiile tradiționale de transfer de bani au un concurent serios, care îi ajută pe cei care trimit bani în alte țări să plătească sume infinit mai mici pentru fiecare transfer și să beneficieze de aceeași viteză și siguranță a serviciilor. Toată lumea se întreabă cum este posibil așa ceva, cum poate o companie să aibă comisioane așa de mici și să fie “pe bune”.

Secretul transferului de bani altfel

Încă de când a fost făcut primul transfer internațional, acum peste 150 de ani, sistemul nu s-a schimbat fundamental. Cineva tot depune o sumă într-un loc, iar altcineva o ridică. Dacă până acum câțiva ani, vorbeam doar de bani lichizi depuși și ridicați, acum vorbim de transferuri internaționale direct în conturi bancare, în moneda destinatarului.

Dar dacă se lucrează direct prin bănci sau prin firmele tradiționale de transfer de bani, omul obișnuit se lovește de două probleme mari:comisioanele foarte mari – zeci, sute de lei din suma trimisă – și cursul de schimb extrem de nefavorabil – cu până la 10% mai slab decât cursul oficial. Toate acestea adunate cu un timp de așteptare de 3-5 zile lucrătoare dau dureri de cap oricui vrea să trimită bani. Toate lucrurile acestea costă și pun oamenii să aștepte pentru că aceștia nu au putere de negociere și sunt nevoiți să accepte ce le oferă banca.

Metoda “local in-local out” presupune ca între conturile bancare ale expeditorului și destinatarului să existe o companie intremediară, care beneficiază de cursuri mai bune și de conturi în țările în care operează, și care oferă clienților costuri de 10 ori mai reduse și viteză – maxim 24 de ore în zilele lucrătoare. Totul pentru că transferurile pe care le fac clienții sunt locale – în țara expeditorului – către contul companiei, respectiv în țara destinatarului, din contul companiei în contul bancar al destinatarului. Banii nu pleacă nicăieri, ci doar trec de la expeditor la intermediar, apoi la destinatar, evitând sistemul bancar direct (SWIFT) extrem de scump și lent.

Cine face transferuri internaționale cu “local in – local out”?

Cu TransferGo ajung în România, direct în lei, cu costuri minime direct în contul bancar al familiei sau prietenilor. Indiferent de suma transferată, se plătește doar o taxă fixă de 0.99 lire sterline sau 0.99 euro (depinzând de țara de origine a transferului) și banii ajung la destinație în ziua următoare, fără planuri făcute din timp și fără stres. Mai mult, cursul valutar e foarte apropiat de cursul BNR, deci nu se mai pierd bani din cauza cursului de schimb nefavorabil.

Un client TransferGo a economisit peste 100 lei doar dintr-o singură tranzacție

Irina F. a folosit pentru prima dată TransferGo și a fost foarte mulțumită de rezultat: “Recunosc că am fost neîncrezătoare și mi-au trebuit două zile până să mă decid. Am transmis un email special în limba română, curioasă să văd cum și când mi se va răspunde. Am primit un răspuns prompt și corect, care mi-a clarificat multe întrebări și ulterior am înțeles cum funcționează, deci m-am mai liniștit. Totuși am mai trimis un email, cu alte întrebări și mi s-a răspuns pe același ton prietenos, la obiect. Aveam o reținere să trimit bani într-un cont care nu aparținea unui cunoscut, mai ales că făceam asta prima data. Exact cum am fost asigurată, în 24 de ore banii au ajuns în contul de destinație din Ungaria și m-am convins că TransferGo chiar funcționează. Am calculat de curiozitate cât m-ar fi costat transferul dacă l-aș fi făcut prin bancă, așa cum o fac mereu de ani de zile. Diferența a fost de 109 lei, care de data asta, au rămas în buzunarul meu. Cu siguranță m-ați câștigat și voi apela la serviciile voastre ori de câte ori voi avea nevoie. Vă voi recomanda cu siguranță.”

Serviciul a fost creat chiar de oameni care au fost în situația de a trimite bani în diverse țări și care erau nemulțumiți de serviciile existente pe piață. De aceea, și-au propus să schimbe lucrurile și să ofere un serviciu mai bun care să transfere bani dintr-un cont bancar dintr-o țară în orice cont bancar în altă țară.

transfer-de-bani_infographic-money-transfer

Distribuie:

Postaţi un comentariu