Afecțiunile genetice și dizabilitatea dezbătute de studenții UBB

Foto: Dan Bodea

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități (BSD), din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, organizează miercuri, 14 ianuarie 2015, ora 18:00, workshop-ul , , Afecțiunile genetice și dizabilitatea. Rolul consilierii genetice”. Evenimentul se va desfăşura la Sediul Biroului pentru Studenți cu Dizabilități, Căminul III (parter, intrare spate), Complex Studențesc Hașdeu. Prezentarea va fi susţinută de Psiholog Drd. Denisa Pop.

În cadrul acestui workshop, studenții vor putea afla ce sunt afecțiunile genetice și se va discuta despre utilitatea consilierii genetice în managementul acestora. Consilierea genetică implică interpretarea istoricului medical și familial pentru evaluarea riscului de transmitere sau de moștenire a maladiilor genetice, informare privind posibilitățile de prevenție, testare genetică, avantaje și limite ale acesteia, noi cercetări în domeniu, precum și consiliere psihologică specifică.

La acest eveniment vor participa studenți cu și fără dizabilități ai UBB, echipa de voluntari din cadrul BSD, alumni UBB şi alte persoane interesate.

Biroul pentru Studenţi cu Dizabilităţi al UBB funcţionează în cadrul organigramei Rectoratului UBB, având ca obiective facilitarea şi sprijinirea includerii studenţilor cu nevoi diverse de învăţare în viaţa universitară, precum și informarea cadrelor didactice și a studenților cu privire la accesibilizare și dizabilitate. În această direcție, BSD oferă o serie de evenimente educaționale despre accesibilizare (fizică și socială), unele dintre ele având ca invitați fundații, asociații și instituții (naționale și internaționale) implicate activ în asigurarea unei vieți fără bariere pentru persoanele cu dizabilități.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu