A patra zi de proteste. Peste 30.000 de clujeni au mărșăluit pe străzile orașului

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

22:45. Protestul s-a încheiat. În Piața Unirii e liniște. 

22:33 În Piața Unirii au rămas aproximativ 5.000 de clujeni, iar numărul acestora continuă să scadă.

Urmăriţi o galerie foto realizată de Dan Bodea:

22:25. O bună parte dintre manifestanţi au rămas în Piaţa Unirii. Schela de lângă Hotelul Continental este”escaladată” periodic de protestatari. Se strigă „Venim și mâine!” 

22:15. Numărul manisfestanţilor a scăzut semnificativ. Se pleacă în marș spre cartierul Mărăşti. „Clujul cere fără grațiere”. 

21:49. Protestatarii se îndreaptă spre Piața Unirii. Se cântă imnul național. Statuia lui Matei Corvin este păzită în continuare de către Poliția Locală. 

21:30. Protestatarii se îndreaptă spre Primăria Cluj-Napoca. Se intonează imnul.

21:20 În momentul de faţă sunt peste 30.000 de clujeni la protest. Manifestanții au ajuns pe str.Bariţiu.

20:55. Traseul propus inițial a fost schimat. Se merge spre Piața Mihai Viteazul. În momentul de faţă sunt peste 10.000 de protestatari pe străzile orașului. În Piața Unirii au rămas maxim 20 de manifestanți. Se strigă „Nu stați la căldură și pe voi vă fura!”.

20:50. Protestatarii au ajuns în dreptul Prefecturii Cluj. Se strigă „PSD, ciuma roșie!”, „Uniți, salvăm toată România!”, „Hoții, hoții!”. 

20:02. O parte dintre manifestanţi au pornit în marş spre strada Avram Iancu, iar o parte au rămas în Piaţa Unirii.  Se strigă: „Uniţi, salvăm, toată România!”, „Abrogaţi şi apoi plecaţi!”. 

Foto: Dan Bodea

19:40. Peste 8.000 de clujeni protestează în momentul de faţă în Piaţa Unirii. La un moment dat studenţii au dorit să plece în marş, dar Daniel, unul dintre organizatori i-a convins să mai aştepte.

Pentru această seară s-a stabilit un nou traseu: Strada Universităţii – Strada Avram Iancu – P-ţa Cipariu, oprire în faţa Prefecturii, întoarcere pe B-dul 21 Decembrie. ” E important să ne păstrăm energia şi pentru zilele următorare şi cel mai important este să ieşim cât mai mulţi duminică seară!”, a spus unul dintre organizatori la portavoce. 

19:13. Numărul manisfestanţilor a crescut semnificativ. În momentul de faţă în piaţă sunt aproximativ 7.000 de clujeni. Se strigă „Studenţii sunt cu noi!”, „PSD, ciuma roşie!”. Protestatarii vor porni în marş mai târziu ca de obicei. 

19:00. Protestul a început. În momentul de faţă în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca sunt câteva sute de clujeni.  De câteva minute au ajuns şi studenţii, care au fost întâmpinaţi cu entuziam de mulţime. Lumea continuă să vină.  Se strigă „PSD, ciuma roşie!”, „Altă întrebare, Când mergi la închisoare!”, „Dragnea, nu uita, va veni şi vremea ta!”, „Abrogare! Abrogare!”.

Un nou miting de protest, urmat de un marș pe străzile orașului are loc vineri, 3 februarie, la Cluj. Mai multe evenimente au fost anunțate în acest sens pe Facebook, atât în oraşele din ţară, cât şi din diaspora. Republica Moldova se alătură protestatarilor din România. Astăzi, de la ora 18:00, în Chişinău are loc primul protest împotriva OUG 13/2017, protest prin care moldovenii îşi arată solidaritatea faţă de ultimele evenimente politice şi civice din România. Duminică va avea loc un protest similar în Sofia, capitala Bulgariei. Detalii: Solidaritate. Bulgarii şi moldovenii se alătură protestatarilor români

Manifestația va avea loc în contestul în care Guvernul Grindeanu refuză să abroge OUG 13/2017, prin care este modificat Codul Penal.

Miercuri, 1 februarie, în jur de 30.000 de oameni au participat la cel mai mare protest post-1989 de la Cluj.

Joi dimineață, în Piața Unirii s-au strâns și câteva zeci de mămici , alături de copiii lor, care nu au putut participa la demonstrația de cu o zi înainte. 

Joi seara, protestul a continuat: Peste 30.000 de clujeni, din nou, în stradă

 

Postaţi un comentariu