A doua oara, cu noroc: Nicolae Ciucă, desemnat de președintele Iohannis pentru funcția de premier al coaliției PNL-PSD-UDMR

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că l-a desemnat pe Nicolae Ciucă pentru a ocupa funcția de premier în noul guvern PNL-PSD-UDMR, după consultările de la Palatul Cotroceni la care au participat reprezentanții celor trei partide.

S-a încheiat sesiunea de consultări convocată cu partidele. Am constat că în Parlament s-a format o majoritate solidă: PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Această majoritate mi-a propus un nume de premier. Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma noul guvern”, a declarat Klaus Iohannis la finalul consultărilor.

Românii așteaptă de la noi stabilitate și soluții. E prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru investiții solide și un program de măsuri sociale”, a declarat și Nicolae Ciucă.

Criza politică a fost declanșată în 1 septembrie odată cu revocarea de către Florin Cîțu a ministrului USR Stelian Ion, fapt care a dus la demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu