A doua ediţie a festivalul de teatru de păpuşi şi animaţie WonderPuck va avea loc în perioada 14-16 septembrie

Festivalul Internațional Stradal WonderPuck, singurul festival de teatru de păpuşi şi animaţie pentru copii și familie din Transilvania, își va desfășura cea de-a doua ediție în zilele de 14, 15 și 16 septembrie 2018, marcând începutul noului an școlar. Festivalul va prezenta spectacole în aer liber pentru întreaga familie, cu acces gratuit.

Evenimentul îşi propune ca prin intermediul pieselor puse în scenă să contribuie la educaţia teatrală și culturală a celor care vor alege să le vadă, să formeze gustul estetic atât al celor mai mici spectatori, cât și al întregii familii.

O noutate a celei de-a doua ediţii WonderPuck este extinderea zonei de desfășurare a festivalului. Astfel, dacă la prima ediție a existat un singur spațiu de interes, respectiv Piața Unirii, anul acesta vor fi incluse pe harta festivalului atât Piața Muzeului, cât și Castelul Banffy din Bonțida.

De asemenea, în acest an festivalul va avea trei secțiuni: WonderPuck pentru preșcolari și școlari, WonderPuck pentru adolescenți, tineri și adulți, precum și WonderPuck la Centenarul Marii Uniri.

Spectacolele vor fi oferite de companii teatrale din țară și din străinătate, iar organizatorii îşi doresc ca astfel Festivalul Stradal WonderPuck să devină un spaţiu de referinţă între festivalurile europene cu acest specific. Prima ediție a reunit peste 300 de artiști în cele 30 de spectacole, cinci ateliere și expoziții în aer liber, având o audiență de peste 17.000 de spectatori în cele trei zile.

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul dintre evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Mai jos puteţi consulta programul festivalului pentru toate cele trei zile.

Distribuie:

Postaţi un comentariu