4000 de alergători s-au înscris la cea de-a 12-a ediție Wizz Air Cluj-Napoca Marathon

4000 de alergători s-au înscris la cea de-a 12-a ediție Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, care va avea loc duminică, pe 2 aprilie 2023. Aceștia concurează pentru premii totale în valoare de 20.000 de euro.

Printre cei înscriși se află Natalia Semenovych și Bohdan Semenovych, campioni naționali ai Ucrainei, dar și opt sportivi din Kenya care vor porni în cursele de maraton și semimaraton. Printre ei sunt Christine Moraa Oigo (câștigătoarea semimaratonului de la Podgorica), Ruth Chemisto Matebo (câștigătoarea curselor de semimaraton de la Sofia, Stara Zagora, Varna sau Timișoara) și Laban Cheruiyout, câștigătorul maratonului de la Budapesta (ediția organizată anterior pandemiei de COVID-19).

Participanții vor alerga prin cele mai frumoase zone din centrul orașului Cluj-Napoca, pe traseul de 21.1 km omologat anul trecut. Alergătorii înscriși la maraton vor trebui să parcurgă traseul de două ori, iar cei înscriși la semimaraton, o singură dată. Participanții la crosul de 10 km vor pleca din Parcul Central.

”Suntem în fața unei noi ediții a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, cea de-a 12-a. Este un eveniment de alergare internațional, cu tradiție, și unul dintre cele mai mari din țară. Ne putem compara cu ușurință cu marile maratoane internaționale Wizz din lume din punct de vedere logistic, dar și al premiilor oferite. Pentru noi este foarte importantă experiența oamenilor. Am avut deja o serie întreagă de concursuri și premii surpriză pentru cei înscriși la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, iar la fața locului pregătim noi surprize.

Nu va lipsi tradiționala Pasta Party, care va oferi participanților la cursele competitive carb load-ul atât de necesar înainte de alergare, vom avea puncte de masaj pregătite la finish, muzică și animație pe traseu, cu ajutorul partenerilor și al voluntarilor noștri”, spune Horațiu Morar, organizatorul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon și președintele Runners Club.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon va începe duminică, 2 aprilie, cu start în proba populară, cea de 4 km, la ora 08:20. Participanții la proba regină, maratonul, vor pleca la ora 08:30. La aceeași oră vor porni în cursă și participanții la ștafetă, urmați de cei de la semimaraton, la ora 10:30 și de cei înscriși la crosul de 10 km, la ora 12:30.

Și anul acesta este programată o cursă dedicată celor mai mici alergători și părinților lor, în cea de-a doua parte a zilei. Copiii vor trebui să facă echipă cu un membru adult al familiei și să ajungă la finish împreună, în cadrul Cursei Family, de 800 – 1200 metri.

 

Program Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2023 (duminică, 2 aprilie):

  • Cros Mindera (4 km): ora 08:20
  • Maraton Wizz Air (42,2 km): ora 08.30
  • Ștafeta ZuZu (4 x 10,5 km): ora 08:30
  • Semimaraton Hervis (21,1 km): ora 10:30
  • Cross Garmin (10 km): ora 12:30
  • Cursa Family (800 – 1200 m) va avea startul în cea de-a doua parte a zilei.

Traficul rutier, restricționat pe anumite artere din oraș

Organizatorii anunță că traficul rutier va fi restricționat, în ziua cursei, în intervalul orar 05:00 – 15:00, pe anumite artere de circulație din zona de desfășurare a curselor. Hărțile străzilor închise circulației auto sunt puse la dispoziția celor interesați la acest LINK. Circulația va fi redeschisă mai repede pe anumite tronsoane. Organizatorii le propun locuitorilor din zonele cu trafic restricționat următoarele rute ocolitoare:

Dinspre cartierele Mărăști și Gheorgheni spre cartierul Mănăștur:

  • Varianta 1: Bd. 21 Decembrie – Piața Ștefan cel Mare – Calea Turzii – Str. Frunzișului;
  • Varianta 2: Str Teodor Mihali – Str. Nicolae Titulescu – Piața Cipariu – Calea Turzii – Str. Observatorului – Str. Frunzișului.

Dinspre cartierul Grigorescu spre cartierele Zorilor și Bună Ziua: 

  • Varianta 1: Str. Miraslău – Bd. 1 Decembrie – sens giratoriu Cora – Str. Frasinului – Str. Arinilor – Str. Taberei – Calea Florești – Str. Câmpului – Str. Frunzișului;
  • Varianta 2: Miraslău – Bd. 1 Decembrie – sens giratoriu Cora – Str. Frasinului – Str. Arinilor – Str. Taberei – Calea Florești – Str. Primăverii – Str. Izlazului – Str. Frunzișului;
  • Varianta 3: Miraslău – Bd. 1 Decembrie – sens giratoriu Cora – pod Nord – Str. Bucium – Str. Primăverii – Str. Izlazului – Str. Frunzișului.

De asemenea, pentru a evita aglomerația, organizatorii le recomandă participanților care vin din alte localități să parcheze mașinile la periferie și să folosească mijloacele de transport în comun.

Participanții la ediția din acest an pot alerga pentru a susține construirea primei tabere incluzive din România

În fiecare an, Wizz Air Cluj-Napoca Marathon susține programe caritabile. La ediția din acest an, alergătorii pot ajuta la construirea primei tabere incluzive din România dedicată copiilor cu tulburare de spectru autist și familiilor acestora. 15% din fiecare înregistrare în beneficiul acestei cauze sunt redirecționați către Help Autism.

Tabăra Help Campus este unul dintre cele mai curajoase proiecte derulate în România în beneficiul copiilor speciali și familiilor acestora, dar și celorlalți copii, un loc incluziv de socializare, relaxare, conexiune cu natura și dezvoltare de abilități de viață independentă.

De asemenea, participanții în scaun rulant de la Fundația Motivation România, precum și luptătorii răniți în teatrele de operații, membri ai Invictus România, sunt susținuți de Wizz Air Cluj-Napoca Marathon pentru a participa la curse.

Maraton virtual, ediția a V-a: înscrieri până pe 7 aprilie

Între 1 și 9 aprilie 2023, alergătorii care doresc să participe la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, dar nu pot ajunge în Transilvania, se pot înscrie la ediția virtuală, ajunsă deja la cea de-a cincea ediție. Ca și până acum, participanții pot alege traseul pe care doresc să alerge.

Înscrierile se fac până pe 7 aprilie, inclusiv, iar traseele trebuie completate până cel târziu pe 9 aprilie, ora 23:59. Se poate lua startul în probele de 4 km, 10 km, 21,1 km și 42,2 km.

 

Despre WIZZ AIR Cluj-Napoca Marathon

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este un eveniment care reunește într-o competiţie deschisă alergători profesionişti şi amatori, din ţară şi din străinătate, într-un proiect de amploare care promovează în rândul publicului larg un mod de viaţă sănătos, prin practicarea alergării sportive. Evenimentul cuprinde probe specifice, conform cu standardele europene în organizarea evenimentelor de alergare de această amploare.

Despre RUNNERS CLUB

Asociația C.S. Runners Club a fost fondată la începutul anului 2010 de un grup de alergători din Cluj-Napoca, sub forma unei organizații non-profit, cu scopul de a promova alergarea ca sport de masă, de a inspira și ajuta prin alergare. A devenit între timp asociația din România cu cele mai multe evenimente de alergare organizate anual. Printre cele mai cunoscute se numără: Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, Crosul Companiilor, Crosul de Noapte, Crosul Divelor, Crosul Hoia și Făget Tour.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este organizat de Asociația C.S. Runners Club, în parteneriat cu Primăria și consiliul local CLUJ-NAPOCA.

Distribuie:

Postaţi un comentariu