28% dintre locurile din spitalele din județul Cluj destinate COVID -19 sunt ocupate

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca / Foto: Facebook

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă că, în acest moment, 28% dintre paturile din spitalele din județul Cluj, prevăzute a fi destinate îngrijirii bolnavilor de COVID-19, sunt în acest moment ocupate.
Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Cluj, în spitalele din județ există, în acest moment, 653 de paturi destinate îngrijirii bolnavilor de COVID-19, 73 dintre acestea fiind la ATI. Cele mai multe paturi sunt la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca – 204 paturi.

Acest procent este important întrucât acesta va sta la baza deciziei de suspendare a activității fizice în unitățile de învățământ în județ.
Citește și:

Școlile vor trece în online în funcție de rata de ocupare, la nivel județean, a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19.

Ministerul Sănătății va afișa situația gradului de ocupare a paturilor din spitale în fiecare joi, în funcție de aceste informații urmând ca Ministerul Educației Naționale să ia măsurile cu privire la modul în care se va desfășura activitatea în școlile din fiecare județ.

La nivel național, media de ocupare a paturilor este de 16%, județul cu cel mai mare grad de ocupare fiind Suceava cu 34%.

Distribuie:

Postaţi un comentariu