Fundația „Simona Noja” organizează la Cluj prima ediție a Festivalului European al Școlilor de Balet

Foto: Dan Bodea

Fundația „Simona Noja” va organiza în această toamnă, la Cluj, prima ediție a Festivalului European al școlilor de balet, „Grand Assemblé” (24-28 octombrie).

Evenimentul va avea loc la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” și la Opera Națională Română din Cluj și va cuprinde 12 workshop-uri, demonstrații de balet, contemporan și jazz, un simpozion pe tema „Talent, Creativitate & Eficiență  în școlile de balet” și un spectacol pe scena mare a Operei Române din Cluj, în  data de 28 octombrie, cu intrare liberă. La sfârșitul lunii iunie,   balerina de renume mondial Simona Noja, fostă primbalerină la cele mai cunoscute opere din lume și director managerial al Școlii de balet a Operei de Stat Viena, a revenit la Cluj cu un program de pregătire a tinerilor balerini aflați în formare la școala de coregrafie din Cluj, precizând atunci că dorește să se implice, în continuare, cât mai mult în evoluția baletului clujean. De asemenea, începând cu mandatul lui Florin Estefan la conducerea Operei Naționale din Cluj, Simona Noja este și Președintele onorific al baletului operei.

Florin Estefan, noul director al Operei din Cluj: Vreau să revoluționez imaginea instituției

„Festivalul european al școlilor de balet „Grand Assemblé” își propune să devină un cadru privilegiat pentru stimularea comunicării artistice, în care tinerii artiști și maeștrii lor primesc șansa de a supune dezbaterii și atenției publice propria lor creație. Drumul urmat cu consecvență  de Fundația Culturală «Simona Noja» încă din 2002, spre o cât mai largă cuprindere a educației prin cultură, primind o dimensiune majoră  odată cu consacrarea platformei  «Balet Transilvania», se amplifică  și se diversifică acum cu noi forme adecvate vieții culturale clujene. Credem că astfel, fundația poate participa activ la promovarea orașului Cluj-Napoca pe arena europeană, ca un candidat principal în obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021”, se precizează în comunicatul transmis presei.

Citiți și:

Baletul Operei Naționale din Cluj pleacă în turneu în China: 13 reprezentații în șapte orașe

Cursuri de balet cu Simona Noja și alți coregrafi de renume mondial, la Cluj

Workshop-urile sunt deschise tuturor, nu numai participanților la festival. În ceea ce privește simpozionul, acesta va avea două părți, o conferință susținută de invitați, deschisă tuturor și discuții la masa rotundă, doar pentru directori și profesori ai școlilor de balet. Mai multe detalii despre prima ediție a Festivalului European al școlilor de balet, „Grand Assemblé” precum și despre taxa de înscriere la workshop-uri, puteți afla de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu