Bişniţarii de maşini second – hand, percheziţionaţi şi ridicaţi de poliţiştii de Crimă Organizată

Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi desfăşurat activităţi de comercializare de autoturisme prin livrări intracomunitare fictive / Sursa foto: vena.ro

Trei percheziţii au avut loc, miercuri, în Bihor, alte patru în Cluj şi una în Bucureşti, într-o acţiune coordonată de DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj şi realizată de poliţiştii Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Oradea şi Bucureşti, într-o anchetă care vizează o grupare de șase comercianţi cu maşini second hand suspectaţi de evaziune fiscală.

Poliţiştii Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, Oradea şi Bucureşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat, miercuri, 8 percheziţii – 4 în judeţul Cluj, 3 în Bihor şi una în Bucureşti, în cadrul unei anchete care vizează o grupare de evazionişti din domeniul comerţului cu maşini second hand.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, prin intermediul unei societăţi comerciale care administrează parcuri auto pe raza judeţelor Cluj şi Braşov, șase persoane au eludat plata TVA, realizând livrări intracomunitare fictive către societăţi comerciale din Ungaria, urmate de revânzarea autoturismelor către persoane fizice şi juridice din România.

„Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin eludarea plăţii TVA, este estimat la 550.000 de euro”, se specifică în comunicat.

Cei şase suspecţi au fost conduşi la sediul DIICOT Cluj, pentru audieri. „În funcţie de probatoriul administrat în cauză, se vor lua măsurile legale ce se impun”, se mai spune în informare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu