Un campion mai puțin! Clujul e în doliu!

Ștefan Tașnad (foto, în drapta), ultimul halterofil ”greu” al Clujului, s-a stins din viață la 64 de ani / Foto: Dan Bodea

Sportul clujean trăiește un nou moment de cumpănă. Unul dintre cei mai mari campioni ai orașului de pe Someșul Mic și din România, a trecut la cele veșnice. Fostul halterofil Ștefan Tașnadi s-a stins, dar a lăsat în urmă momente memorabile. Și-a început cariera de halterofil în 1970 la Școala Sportivă Viitorul Cluj, după care a fost legitimat la clubul AS Clujana, unde a activat până la desființarea acestuia. Din 1976 până în 1984, a fost component de bază al lotului olimpic de haltere al României. A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, la Moscova, în 1980, respectiv la Los Angeles, în 1984. 

Ediția din ”Orașul îngerilor” avea să-i aducă și cea mai prețioasă medalie – argint la 110 kg. În afara de argintul de la Los Angeles în salba de medalii și trofee mai regăsim o medalie de bronz la Campionatele Europene și încă un bronz la Mondialele de la Moscova, din 1983. Ștefan Tașnadi a stabilit peste 50 de recorduri naționale și a fost primul halterofil român care a câștigat medalii europene, mondiale și olimpice la categoriile mari de greutate. După 1984, a devenit antrenor. Mai întâi la AS Clujana, unde a activat pana la desființarea clubului, în 2001, apoi la secția de haltere a CS Universitatea Cluj. Tașnadi a fost de asemenea și arbitru internațional de haltere. A primit titlurile de Maestru Emerit al Sportului și de „Clujean de Onoare”.

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Vintzeanu says:

    Dumnezeu să-l ierte!
    Dar, pentru ziarist, aș vrea să-l rog ca data viitoare când mai scrie așa ceva, să ne spună și nouă, cititorilor, vârsta pe care o avea. Mulțumesc!

  2. Sándor says:

    R.I.P. Tasnádi István

    • Gabi Hitler says:

      Dacă nu a ți mînca atîta căcat nu v ar avea nimeni treabă …unguri sunt unguri .. bozgori sunt bozgori
      .a fost un om asta e important și dacă a trăit în România .e român….

      Gabi Hitler

      • Csomortáni Katalin Viola says:

        Téged még nem nyírtak ki? Mit keresel ezzel az átkozott neveddel és lènyeddel a Földön? ????? Aljas vagy, menj a pokolba te is, mint adolf bátyád! !!!!!

      • Eddy Simon says:

        Daca a trait in Romania nu inseamna ca e roman, pentru ca nici voi nu numiti pe cigani romani ca spuneti ca ei nu sunt romani ca ei sunt cigani dar si ei sunt romani. Nici eu nu traiesc in Romania ca asa vreau ci aici m-am nascut si pana la 18 ani trebuie sa stau aici printre nesimtiti, si stiu ca si in alte tari sunt lucruri care inca nu sunt complet rezolvate dar aici e prea de tot, si daca careva pe strada spune ca is roman il las fara dinti si poate ii si rup o mana

  3. L Árpád says:

    Tasnádi István kevés ideig de edzöm volt magyar nemzetiségű , romàn állampolgár , miért kell elrománositani a nevét? Elnézést de engem felháborit hogy mindig mindent magukénak tartanak .
    Isten Nyugtassa Békében !!

  4. Alin Maier says:

    Un om deosebit,Dumnezeu sa-l odihnească în pace !

Postaţi un comentariu