Peste 8.000 de liceeni au participat la prima etapă a olimpiadei CuGet
Cea de-a doua ediție a Olimpiadei De Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGet a debutat miercuri, 26 octombrie, cu proba pe licee. Anul acesta s-au înscris în competiția organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj 25 de licee, cu trei mai multe decât anul trecut.
La Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca au participat la prima etapă a concursului peste 200 de elevi din clasele IX- XII. Elevii au trebuit să răspundă într-un interval de 15 minute unui chestionar cu 25 de întrebări de cultură generală, întrebări cu o singură variantă corectă de răspuns. Elevii care răspund corect la minim 20 de întrebări se vor califica direct pentru semifinală.
„Nu m-am pregătit. Am scris ce am știut. Citesc lucruri în plus, mă uit pe internet, urmăresc diferite documentare. Nu mi s-au părut dificile întrebările, dar mi s-a părut că au fost din mai multe domenii, ceea ce m-a derutat puțin. Cele din domeniul istoriei mi s-au părut ceva mai grele”, a spus Tudor Pitic, elev în clasa a XI-a, la ieșirea din sala de examinare.
„Nu mi s-a părut greu. Am răspuns la toate întrebările, dar cea mai grea mi s-a părut cea legată de rasele de câini, pentru că nu mă pricep și toate sunau la fel”, a spus Oana Bărbos, o altă elevă.
La această etapă participă, în total peste 8.000 de elevi din 25 de licee clujene.
„Concursul le oferă elevilor oportunitatea de a-și valorifica cunoștințele de cultură generală, dezvoltându-le în același timp posibilitatea de a-și manifesta abilitatea de lectură, de cunoaștere, de a valorifica ceea ce au învățat până acum”, a spus directorul Liceului Teoretic „Avram Iancu”, Adina Claudia Turcu.
Înscrierile tinerilor pentru categoria 18-25 se încheie astăzi
Înscrierile pentru tinerii cu vârste între 18-25 de ani se încheie astăzi, 26 octombrie, la ora 23:59. Tinerii vor susține prima probă în data de 29 octombrie.
Primii 15 din cele trei grupe de vârstă se vor întâlni în marea finală, desfășurată pe data de 26 noiembrie, sub forma unui show televizat.
Competiția se desfășură în perioada octombrie- decembrie 2016 și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani. Aceștia vor fi împărțiți pe trei categorii de vârstă și vor concura prin completarea contra-cronometru a unor teste grilă, iar în finală se vor întrece în fața publicului, în cadrul unui spectacol televizat, având șansa de a câștiga premii în valoare totală de 15.000 de lei.
Premii
Pentru fiecare categorie de vârstă, câștigătorul premiului întâi va merge acasă cu 2.500 de lei, ocupantul locului doi cu 1.500 de lei și cel de pe locul trei cu 1.000 de lei.
Printre cele 25 de licee care s-a înscris deja în competiție se numără Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”. Celor 22 de licee care au participat anul trecut li se adaugă încă trei.
Ca o noutate pentru această ediție este faptul că Primăria Cluj-Napoca va sprijini acest program cu o finanțare de 25.000 de lei de la bugetul local, spre deosebire de anul trecut când instituția a susținut doar moral această competiție.
Proiectul a demarat în octombrie 2015, iar prima ediție a însemnat peste 7.500 de participanți, 22 de licee partenere și o finală televizată.
Nu există Comentarii