”U” Olimpia Cluj, prima campioană în anul centenarului Universității Cluj

”U” Olimpia Cluj este prima echipă de senioare, campioană națională cu sigla U, în anul centenarului Universității Cluj / Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de fotbal ”U” Olimpia Cluj a câștigat, urmare a victoriei la scor obținută duminică, scor 7-0 (4-0) cu Fortuna Becicherecu Mic (județul Timiș), al nouălea titlu consecutiv de campioană națională a României, record absolut și greu de egalat în fotbalul românesc.
“U” Olimpia Cluj este noua și vechea campioană a României, dar este pentru prima dată când fetele de la Olimpia cuceresc titlul național de când joacă sub sigla ”U” Cluj, pas făcut chiar la finele campionatului trecut.

Trebuie spus că ”U” Olimpia a cucerit, matematic, titlul în chiar prima etapă din play-off, distanțându-se la 8 puncte de Fortuna Becicherecu Mic, a doua clasată, care mai are doar două meciuri de disputat, în timp ce clujencele mai au trei: returul cu Fortuna și încă două jocuri, tur-retur, cu Heniu Prundu Bârgăului (județul Bistrița Năsăud), ultimul fiind programat la Cluj, pe 9 iunie, atunci când va avea loc și festivitatea de premiere.

Meciul disputat duminică, cu Fortuna Becicherecu Mic, o revanșă contra echipei care a stopat drumul Olimpiei spre finala Cupei României, a fost la discreția echipei antrenate de Ioana Bortan și Mirela Ganea, ambele aducându-și contribuția și din postura de jucătoare.

Foto: Dan Bodea

De fapt, este pentru prima dată de când se joacă, oficial, fotbal feminin în România (din 1990 – n.a.), când la timona echipei campioane se află o jucătoare-antrenor! Golurile echipei campioane au fost marcate de Cristina Carp (de trei ori), Roxana Mirea, Beatrice Tărășilă, Oana Negrea și Mihaela Ciolacu.

“Ne bucurăm că am reușit să păstrăm titlul național la Cluj, un titlu pe care-l dedicăm Centenarului Universității Cluj. Suntem mândri să jucăm în Liga Campionilor sub sigla <<U>>, mai mult, sperăm să jucăm grupa preliminară pe Cluj Arena ”, a declarat Alin Cioban, președintele ”U” Olimpia Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu