Tenis la cel mai înalt nivel. Ilie Năstase a făcut spectacol la Cluj

Foto: Dan Bodea

Ilie Năstase, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria tenisului mondial, a fost prezent duminică la Cluj pentru a susține un meci amical în cadrul unei competiții anuale care se desfășoară între tenismeni amatori, în trei orașe: Cluj-Napoca, Viena și Sibiu. Evenimentul s-a desfășurat la Winners Tennis Club în prezența jucătorilor și antrenorilor clubului, dar și a oamenilor aflați din întâmplare, la plimbare, în zona Parcului Rozelor.

„Este o întâlnire anuală între o echipă de «old boys» între trei orașe, Cluj-Napoca, Viena și Sibiu. De fiecare dată și Ilie Năstase este invitat și ținând foarte mult la clubul nostru de la Sibiu, ne onorează cu prezența. Anul acesta la Cluj avem prima întâlnire. Sistemul de desfășurare este de dublu, fiecare oraș având cinci sau șase echipe de dublu și cine câștigă primește o cupă simbolică. Cea mai frumoasă este întâlnirea pentru că toți sunt oameni de calitate, oameni de afaceri, profesori universitari, medici. Meciurile se desfășoară după un program și cine are mai multe victorii câștigă”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Ilie Giurgiu, președinte Tenis Club Sibiu, organizator al evenimentului.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Astfel, înaintea desfășurării meciurilor propriu-zise, Ilie Năstase a jucat un set demonstrativ de dublu, avându-l ca partener pe Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania, și ca adversari pe Relu Muntean, om de afaceri și pe tânărul tenismen clujean Patrick Ciorcilă. Setul a fost supravegheat din scaunul de arbitru de antrenorul Lucian Boldor care a întreținut timp de o oră atmosfera cu glume și comentarii la adresa jucătorilor. La rândul său, Ilie Năstase a făcut spectacol cu lovituri surprinzătoare în aplauzele publicului.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

La finalul setului, câștigat de perechea Patrick Ciorcilă-Relu Munteanu, tânărul tenismen Patrick Ciorcilă a declarat: „A fost un moment foarte frumos și a fost o onoare ca Ilie Năstase să vină la noi la club. Mă bucur că am reușit să schimb câteva mingi cu el și a fost în beneficiul tuturor pentru că și clujenii s-au bucurat de faptul că au avut ocazia să întâlnească o legendă a tenisului. Ilie Năstase poate fi un model în carieră pentru toată lumea, nu doar pentru mine”, a spus Patrick Ciorcilă, care în prezent se pregătește pentru examenul de Bacalaureat și intrarea la facultate.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Despre setul jucat la Cluj, Ilie Năstase a precizat că a fost o joacă de-a tenisul. „A fost frumos și mi-a făcut plăcere să joc cu partenerii pe care i-am avut. Patrick Ciorcilă a avut un clasament bun anul trecut, acum se concentrează pe școală, dar sper să revină. În prezent tenisul trece printr-un ciclu în care fetele sunt mai bune, dar asta nu înseamnă că nu se poate schimba roata”, a spus Ilie Năstase, amintindu-și că primii pași în tenis i-a făcut la Cluj, într-o tabără pe când avea 10-12. ani. Cu referire la evoluția Simonei Halep la turneul Roland Garros (19 mai-7 iunie), Ilie Năstase a spus: „Simona Halep a avut cea mai bună perioadă înainte de turneele mari, dar ar fi fost bine să aibă această perioadă la Roland Garros sau Wimbledon. Faptul că a pierdut locul doi nu contează, cum nu contează nici primul loc. Contează să câștigi un turneu de grand slam și asta trebuie să facă ea”.

În privința luptei dintre „U” Cluj și Steaua din finala Cupei României, care va avea loc în 31 mai pe Național Arena, Ilie Năstase a declarat că într-un meci se poate întâmpla orice. „Poate într-un campionat îi este mai greu echipei U Cluj, dar poate face un meci bun în finală”, a declarat Ilie Năstase la Cluj.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu