O repriză excelentă și multe greșeli în actul secund. ”U” Cluj a cedat la scor în fața Stelei

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de rugby Universitatea Cluj a cedat cu scorul de 19-36 disputa cu CSA Steaua, în primul meci din returul Super-Ligii Naționale. Aflata pe locul trei în clasamentul Super-Ligii Naționale, după prima parte a campionatului, Steaua București s-a deplasat la Cluj fără diferențe majore din punct de vedere al lotului, față de turul sezonului regulat. Practic militarii nu au pierdut jucători de baza în pauza competițională, ba chiar au făcut trei achiziții interesante, între care și Nika Pataraia, fost component al echipei Știința Baia Mare.

Universitate Cluj, cu o singură victorie în prima parte a sezonului, dar și cu remiza de pe terenul celor de la Dinamo București, a abordat meciul cu Steaua cu o echipă în care s-au regăsit mulți dintre tinerii de perspectiva care sunt, sau au fost și în vizorul echipelor naționale de juniori. Alb-negrii au făcut o primă repriză excelentă, egalitatea de forțe din teren fiind ilustrată perfect de tabela de scor care indica 12-14, după primele 40 de minute.

O serie de greșeli tehnice în actul secund le-au oferit oportunitatea ideală jucătorilor militari să se distanțeze pe tabelă și, în ciuda eforturilor echipei lui Cristian Săuan și Horea Hîmpea de a reechilibra disputa, roș-albaștrii au știut să profite de momentele de cădere ale universitarilor impunându-se la o diferență de 17 puncte, ceea ce le-a adus militarilor și punctul bonus ofensiv. În urma acestui rezultat clujenii se mențin pe locul 6 în Super-Liga Națională, cu 7 puncte, două peste Tomitanii Constanța și patru peste Dinamo, echipele aflate pe locuri retrogradabile.

Distribuie:

Postaţi un comentariu