Hermannstadt, fără antrenor! Miriuță nu a așteptat să fie dat afară de Mureșan și a semnat cu Kisvarda (surse)

Foto: Dan Bodea

Haos la FC Hermannstadt. Conform surselor Transilvania Reporter antrenorul Vasile Miriuță și-a decis viitorul chiar înaintea barajului de menținere/promovare în Liga 1. Nu a mai așteptat să fie dat afară pentru a treia oară de Iuliu Mureșan și ar fi semnat în această săptămână cu gruparea de primă ligă din Ungaria, Kisvarda, locul 9 în ultima ediție de campionat.

Relația dintre tehnicianul maramureșean și directorul general al lui Hermannstadt, Iuliu Mureșan, este una tensionată. În două rânduri Vasile Miriuță a fost dat afară de la CFR Cluj, chiar de Mureșan. Vasile Miriuță a fost demis, prima oară, în noiembrie 2014, după ce și-a critica public patronul (Paszkany Arpad), respectiv președintele (Iuliu Mureșan), din cauza situației dramatice în care se afla în acel moment clubul feroviar.

A fost readus la CFR în iunie 2016 și dat afară de același Iuliu Mureșan, a doua zi după ce fusese confirmat în funcție, în iunie 2017. În ciuda aparențelor cei doi nu se înțeleg deloc, iar la finalul partidei cu Dunărea Călărași (scor 2-1 pentru Hermannstadt, în ultima etapă a fazei play-out a Ligii 1), antrenorul a răbufnit la adresa conducerii clubului sibian, prezidat de Iuliu Mureșan.

„Multă lume nu știe. Ai condiții de liga a patra și vrei să rămâi în Liga 1. E o minune că mai jucăm încă barajul. Vor fi două meciuri extrem de grele la baraj. U Cluj e o echipă cu tradiție, chiar am mulți prieteni la U. Le-am și zis că era mai bine pentru ei să fi promovat direct. Vor fi două meciuri extraordinar de grele”, a tunat tehnicianul celor de la FC Hermannstadt.

În Ungaria, Vasile Miriuță îi va pregăti pe foștii CFR-iști Mihai Mincă, Cornel Ene și Sergiu Negruț, dar și pe internaționalul Gicu Grozav, fost atacant la Universitatea Cluj. Manșa întâi a barajului de menținere/promovare în Liga 1, dintre ”U” și Hermannstadt, se joacă, duminică, 9 iunie, de la ora 18:00, returul urmând să se dispute pe 12 iunie, la Sibiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu