Neurochirurgul Ştefan Florian, preşedinte al unei academii europene de profil

Şeful Clinicii de neurochirurgie din Cluj, profesorul Ştefan Florian, a fost ales preşedinte al Euroacademiei Multidisciplinaria Neurotraumatologica, un for care reuneşte specialişti din mai multe domenii medicale din toată Europa.

Funcţia este deţinută în premieră de un medic român şi reprezintă o recunoaştere a şcolii de medicină din Cluj şi din România.

Ştefan Florian a declarat pentru Transilvania Reporter că se simte onorat pentru funcţia pe care o va deţine timp de trei ani.

„Este o asociaţie care cuprinde toate specialităţile implicate în tratamentul traumatizaţilor pe sistemul nervos. Asta înseamnă de la neurologi, la medici urgentişiti, medicii neurochirurgi, medici de terapie intensivă, medici neurologi, neurofiziologi, recuperaţionişti, inclusiv specialişti în robotică, pentru că sunt dispozitive robotice de recuperare a bolnavilor. Eu am fost ales în unanimitate preşedinte pentru o perioadă de 3 ani, ceea ce este foarte onorant şi pentru mine, şi pentru universitatea noastră, şi pentru ţară. Academia are mai multe categorii de membri, are membri activi, membri tineri şi are membri seniori sau onorifici. Important e faptul că academia cuprinde membri din toate ţările europene, nu numai ale UE. Cuprinde practic toate ţările Europei. Unul din vicepreşedinţi este un profesor din Rusia, altul din Polonia”, a menţionat Ştefan Florian.

Acesta a mai spus că academia are sediul în Germania şi că membrii săi se reunesc într-un congres anual.

Postaţi un comentariu