Mihai Seplecan: „Nu mai candidez la CJ Cluj, vreau să fiu primar. Emil Boc nu are nicio șansă în fața mea”

După ce în urmă cu un an promiteau să fie buni parteneri în sluba clujenilor, Mihai Seplecan și Emil Boc vor deveni adversari politici în lupta pentru câștigarea primăriei municipiului Cluj-Napoca (FOTO: Dan Bodea)

Disputele din PNL cu conducerea partidului și cu ceilalți consilieri județeni fac incert viitorul lui Mihai Seplecan în funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, însă liberalul pare să fi găsit soluția: nu va mai candida la șefia județului și se va concentra doar asupra competiției pentru fotoliul de primar. Seplecan a declarat pentru Transilvania Reporter că speră să aibă parte de susținerea politică a PNL Cluj pentru alegerile locale din 2016 și să reprezinte partidul în întrecerea electorală, în detrimentul actualului primar, Emil Boc. Președintele CJ Cluj a declarat că actualul edil „nu are nicio șansă” să mai rămână primar și că „tinerii și clujenii care văd realitatea” îl vor alege la conducerea municipiului Cluj-Napoca.

Cele mai recente certuri din interiorul partidului l-au determinat pe Mihai Seplecan să se decidă asupra viitorului său politic: nu mai vrea să candideze la șefia județului și este sigur că anul viitor va fi primarul municipiului.

„Eu voi fi la anul primarul Clujului. Nu voi mai continua la președinția Consiliului Județean. Nu sunt alegeri uninominale și e mai greu să ajung președintele CJ. Nu îmi era frică de niciun alt contra candidat dacă se făceau alegeri uninominale. Trebuie să stai la votul colegilor, la votul altor colegi cu care să faci majoritatea care te-ar ține apoi condiționat. Aș fi candidat, dar în situația asta nu”, a declarat Seplecan pentru Transilvania Reporter.

În condițiile în care Emil Boc a anunțat deja că va candida la primărie din partea PNL, Mihai Seplecan încă nu a găsit o soluție pentru acest inconvenient. El spune că speră ca partidul să îl sprijine pe el, dar în cazul în care acest lucru nu se întâmplă, ia în calcul și o mutare într-un alt partid. Indiferent de aceste detalii, Seplecan este sigur că Emil Boc nu are nicio șansă în fața lui.

„Încă nu știu cum voi face asta. Azi sunt în PNL și eu cu domnul Boc avem candidaturile depuse. Sper că voi fi primarul Clujului din partea PNL. Nu va fi o soluție să candidez ca independent, dar cumva tot o să reușesc. Nu plec din PNL și nu am fost dat afară. Voi lupta constructiv și pozitiv cu domnul Boc și dacă voi fi desemnat, voi fi primar. Atât intern cât și extern îl pot învinge pe Emil Boc. Prin ce fac în CJ, prin faptul că aplic legea, prin faptul că toți vor să mă dea jos, cred că cetățenii apreciază asta. Plus că Emil Boc a făcut multe greșeli și abia a câștigat în 2012, așa că nu cred că domnul Boc mai are vreo șansă”, a mai spus actualul președinte al CJ Cluj.

Seplecan își cunoaște deja electoratul pe care va încerca să îl convingă prin finalizarea proiectelor la care Consiliul Județean Cluj încă mai lucrează.

„Încă nouă luni, cât voi fi președinte al Consiliului Județean, voi încerca să deblochez toate proiectele blocate. Cel legat de centrul de deșeuri, de SpitalulJudețean și de drumurile județene sunt prioritare. Vreau să le demarez, să obțin un credit și totul să fie pornit astfel încât cel ce vine după mine să se afle pe un drum bun. Cetățenii vor știi că eu am făcut toate astea. Sunt foarte sigur că voi fi primar. La fel au spus unii că nu voi ajunge președinte al Consiliului Județean. Sunt mulți tineri și mulți clujeni care văd realitatea și care cred că mă vor vota”, a mai declarat Mihai Seplecan.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu