FOTO/ Zeci de clujeni prezenți la ”Înstruțatul boului”

Zeci de clujeni au participat astăzi în Parcul Etnografic la ritualul ”înstruțatul boului” organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca şi Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în colaborare cu primăria Căianu Mare.

Profitând de vremea bună clujenii s-au înghesuit să asiste la ceremonialului tradiţional „Înstruţatul Boului”, prezentat de către locuitorii din localitatea Căianu Mare, judeţul Bistriţa-Năsăud. Mai multe ansambluri folclorice din judeţul Bistriţa-Năsăud au prezentat apoi un spectacol de muzică populară.

Și pentru că nu putea lipsi nici mâncarea tradițională, reprezentanţii Cooperativei Agricole Someş-Arieş au pregătit și oferit participanților preparate culinare din carne de vită şi bivol, pregătite după reţete tradiţionale. De un mare succes s-a bucurat tocana de vițel gătită la ceaun.

Nici cei mici nu au fost uitaţi, copiii având posibilitatea de a se plimba prin incinta Parcului Etnografic călare pe ponei, aduşi special pentru acest eveniment.

Foto: Dan Bodea

 

Postaţi un comentariu