Curățenia de primăvară, îngreunată de zonele cu șantiere

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Pentru că primăvara și-a intrat aproximativ în drepturi, firmele de salubritate au ieșit pe străzile arondate pentru a aduce o mireasmă ceva mai proaspătă și pentru a pregăti străzile orașului de sărbătorile pascale. Firma Brantner, care are în grijă cartierele din estul orașului, a montat deja peste 1600 de noi coșuri de gunoi și promite că va termina procesul de curățenie până la începutul lui aprilie, chiar dacă se confruntă cu zone dificile de șantiere în care ce se mătură seara, este din nou murdărit dimineața, din cauza mașinilor de mare tonaj.

Zeci de muncitori lucrează zi și noapte pe străzile din estul orașului, spune reprezentantul Brantner, Ioan Zlati. Compania Brantner are arondate zonele Calea Turzii, Piața Avram Iancu, strada Oașului spre Someșeni, Andrei Mureșanu, Gheorgheni, o parte din zona centrală, Iris sau Bulgaria, în care curățenia a început din luna februarie. Totul se derulează după un program stabilit de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, iar în zona centrală se lucrează noaptea, astfel încât traficul să nu fie deranjat prea mult.

Foto: Dan Bodea

„Presupune absolut tot. Măturat manual, spălat, măturat mecanizat și tot ce poate presupune curățenia de primăvară. Lucrăm în efectiv complet, pe program de trei schimburi, în funcție de programul făcut alături de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Este nevoie de implicarea lor, pentru că fără ajutor de la Poliția Locală nu ne putem descurca. Oamenii să nu parcheze aiurea și cineva trebuie să aibă grijă de asta”, explică Ioan Zlati.

Conform contractului cu Primăria, Brantner lucrează cu 110 muncitori necalificați. Toată curățenia trebuie terminată până la începutul lui aprilie, chiar dacă în unele zone, activitatea este îngreunată de șantiere.

„Avem cam trei măturători pe schimb, câte patru cisterne, în funcție de zi și de program. Uneori chiar suplimentăm, dar asta depinde, pentru că avem și activitățile zilnice pe care trebuie să le îndeplinim. Este mai dificil în zonele în care sunt șantiere. Acolo se iese cu mașini de mare tonaj din șantiere, nu se spală roțile și se face mai multă mizerie. E simplu”, mai spune reprezentantul Brantner.

Ioan Zlati mai spune că firma a montat deja peste 1600 de noi coșuri de gunoi. „Ar trebui să fie gata imediat. Ieri dacă se putea. Termenul era 15 martie, dar am stabilit cu Primăria și vom continua. Luna martie este de asemenea și luna în care se taie masiv și se curăță copacii din oraș și vom avea de lucru și pe partea aceasta. Dar până în aprilie trebuie să fie totul gata. În cursul săptămânii merge mai greu. În weekend însă totul e mai rapid. Lucrăm la program, inclusiv weekenduri”, explică reprezentantul companiei de salubritate.

Postaţi un comentariu