“Root and Branch”, expoziţie personală a artistului clujean Mircea Suciu, în Galeria Zeno X din Belgia

Dust to Dust/Foto: Zeno X Gallery, Antwerp

Galeria Zeno X din Antwerp, Belgia, va găzdui în perioada 21 ianuarie-21 februarie o expoziţie personală a artistului clujean Mircea Suciu, eveniment expoziţional dedicat exclusiv acestuia.

Expoziţia “Root and Branch” cuprinde  peste zece lucrări recente ale artistului, absolvent al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, printre care Dust to Dust, Still life, Moving to the Right, 1988, Iron Curtain, Oracle, The fall.

Moving to the right/Foto: Zeno X Gallery,   Antwerp

Moving to the right/Foto: Zeno X Gallery, Antwerp

Still life (faţă) şi Iron Curtain (dreapta)/Foto: Zeno X Gallery,   Antwerp

Still life (faţă) şi Iron Curtain (dreapta)/Foto: Zeno X Gallery, Antwerp

Despre prezenţa lui Mircea Suciu în galeria lui Frank Demaegd din Belgia, Maria Rus Bojan, critic de artă şi expert în artă contemporană est-europeană, spunea în luna noiembrie a anului trecut că are o importanţă foarte mare deoarece, până acum, cu excepţia lui Adrian Ghenie şi a lui Victor Man care au ajuns la nivelul de a fi reprezentaţi de galerii de mare reputaţie internaţională, Mircea este primul promovat într-un context special dedicat picturii. “Nu mă mir de faptul că Mircea Suciu a fost ales deoarece el are atât calităţile artistice, cât şi pe cele morale care să corespundă cu exigenţele aceste galerii. Lui Frank Demaegd i-a trebuit un an ca să decidă asupra selecţiei ceea ce demonstrează că nu ia decizii fără ca acestea să fie justificate în toate planurile”, spunea Maria Rus Bojan.

De la dreapta la stânga: Mircea Suciu,   Maria Rus Bojan,   Frank Demaegd şi Florin Ştefan/Foto: Cristina Beligăr

De la dreapta la stânga: Mircea Suciu, Maria Rus Bojan, Frank Demaegd şi Florin Ştefan/Foto: Cristina Beligăr

La rândul său, Frank Demaegd declara pentru Transilvania Reporter în luna noiembrie că a ales lucrările lui Mircea Suciu în galeria sa în primul rând pentru că iubeşte pictura. “Avem în galerie artişti importanţi precum Luc Tuymans sau Marlene Dumas şi cu ei am stabilit un anumit nivel. Când facem o selecţie din lucrările altor artişti, trebuie să se ridice la nivelul pe care deja l-am stabilit. În talentul lui Mircea Suciu cred foarte mult şi sunt sigur că vom atinge un nivel foarte înalt cu el. De obicei fac selecţia şi după propria intuiţie şi ţin cont de concept şi de imagine. Nu îmi place arta conceptuală fără imagine. Întotdeauna sunt atent la artiştii a căror lucrări sunt diferite de cele ale altora. Pentru mine mai mult decât să vând, mă interesează pe cine vând. Mă mai interesează să existe o relaţie pe termen lung între mine şi artist”, preciza Frank Demaegd, fondatorul Galeriei Zeno X din Antwerp (Belgia).

The fall/Foto: Zeno X Gallery,   Antwerp

The fall (perete stânga) şi 1988 (perete dreapta)/Foto: Zeno X Gallery, Antwerp

 

Expoziţii personale, Mircea Suciu:

2015    ‘Mircea Suciu’, Zeno X Gallery, Antwerp Borgerhout (Belgia)

2012    ‘Black Milk’, AEROPLASTICS contemporary , Brussels (Belgia)

2011    ‘Telltale’, Galerie Brandt, Amsterdam (Olanda)

             ‘Full Moon’, Laika Gallery, Cluj (România)

 2010   ‘A Matter of Life and Death’, SLAG Gallery, New York (SUA)

 2009   ‘The Fall’, SLAG Gallery, New York (SUA)

 2008   ‘How Deep The Rabbit Hole Goes’, SLAG Gallery, New York (SUA)

 2007   ‘Mircea Suciu’, Galerie Mie Lefever, Destelbergen (Belgia)

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu