Organizatorii Cluj Blues Fest promit două seri de muzică bună cu invitați din România, Austria și SUA

Organizatorii festivalului Cluj Blues Fest au anunțat în cursul zilei de marți ultimele noutăți ale ediției a doua a evenimentului care propune în acest an două seri de muzică de calitate, cu invitați din România, Austria și SUA.

„De anul trecut, până astăzi, la Cluj-Napoca se pot număra pe degete concertele de blues autentic care au avut loc. Ca urmare, ne dorim să promovăm acest gen de nișă și să oferim publicului concerte deosebite cu nume importante pe piața de blues din România și din străinătate”, a spus Tiberiu Fărcaș, organizator Cluj Blues Fest. Cele două seri de concerte sunt programate în 6 și 7 noiembrie începând cu orele 19.30, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fosta clădire „Reduta”.

Despre invitații din acest an ai Cluj Blues Fest,  Andrei Kuki Balogh a precizat:„Rareș Totu propune conceptul 50/35, ceea ce însemnă 50 de ani de viață și 35 de ani pe diferite scene. Invitatul lui special va fi Dean Bowman, unul dintre renumiții cântăreți de gospel și de jazz, originar din New York, iar lista invitaților mai este completată de Aminda și Peter Borza, dacă starea de sănătate îi va permite”, a declarat în timpul conferinței de presă Andrei Kuki Balogh, organizator Cluj Blues Fest.

Un alt artist invitat în festival va fi Vali SirBlues Răcilă care va veni la Cluj cu un arsenal de șapte chitări. Din păcate, datorită unor neînțelegeri și probleme de logistică dintre Ryan Donohue din SUA şi Matyas Probojsky din Ungaria, concertul celor doi a fost anulat. Astfel, sâmbătă, în data de 7 noiembrie vor concerta doar două trupe: Marius Dobra Band din Austria și A.G. Weinberger din România, care va încheia festivalul. Evenimentul va avea și o latură educațională și socială. De asemenea, Cluj Blues Fest îl va premia pentru întreaga activitate pe fondatorul trupei compact, Costi Cămărășan care va împlini în data de 6 noiembrie vârsta de 65 de ani.

Biletele se găsesc de vânzare la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21), zilnic marţi-duminică, luni muzeul e închis. Bilete se pot achiziţiona și de la Librăria Bookstory, b-dul. Eroilor  nr.6-8, între orele 10.00-21.00. Preţul unui bilet este de 45 de lei/seară. Potrivit organizatorilor, Asociația Clujul Cultural, în contextul tragediei care a avut loc la Clubul Colectiv din București unde bilanțul celor care și-au pierdut viața a ajuns marți, 3 noiembrie, la 32 de persoane, locurile la festival vor fi limitate la 200 și nu va fi depășită capacitatea maximă admisă în sala Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Pentru a compensa acest număr limitat de locuri, organizatorii au precizat că există varianta de a organiza un concert separat la sfârșitul anului, sau la începutul anului viitor și chiar de a găsi o nouă locație pentru ediția din 2016.

Bugetul Cluj Blues Fest este în acest an de aproximativ 10.000 de euro, fonduri publice și sponsorizări.

Postaţi un comentariu