Concerte cu muzică de calitate, workshop-uri și dezbateri, la Cluj Blues Fest 2015

Între 6-7 noiembrie 2015 Cluj-Napoca vibrează pe ritmuri de blues în cadrul ediției a doua a Cluj Blues Fest, eveniment care propune în acest an două seri de muzică de calitate, cu invitați din România, Ungaria şi Austria, precum și un workshop de tehnici de instrumente de blues realizat de apreciatul artist de blues Rareş Totu pentru copiii bolnavi de autism şi nevăzători.

Concertele vor avea loc în 6-7 noiembrie 2015,  începând cu orele 19.30, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fosta clădire „Reduta”, în aceeași sală unde au cântat Franz Liszt, în 1846, si Johannes Brahms, în 1879. Înaintea concertelor, festivalul propune workshopuri, demonstraţii de instrumente specifice genului și dezbateri cu personalităţi ale muzicii clujene. De asemenea vor fi prezenţi  cursanţi ai Academiilor de muzică clujene. Amatorii de lectură vor avea la dispoziție un stand de carte și CD-uri de blues și jazz, amenajat de librăria Bookstory.

Prezentator al festivalului este jurnalistu de radio Florin Otrocol.

Artiştii invitaţi la cea de a doua ediţie sunt următorii:

Vineri, 6 noiembrie 2015

 Vali SirBlues Răcilă (RO)

Rareş Totu (RO) 50/35 feat Dean Bowman (SUA). Invitaţi Aminda (RO), Peter Borza (AU)

Sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Marius Dobra Band (Austria)

Ryan Donohue (SUA) şi Matyas Probojsky (HU)

A.G.  Weinberger (România)

Biletele se găsesc de vânzare la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21), zilnic marţi-duminică, luni muzeul e închis. De asemenea, bilete se pot achiziţiona de la Librăria Bookstory, b-dul. Eroilor  nr.6-8, între orele 10.00-21.00. Preţul unui bilet este de 45 de lei/seară.

Principalii organizatori ai evenimentului sunt Asociaţia Clujul Cultural și Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Postaţi un comentariu