FOTO/ Protest la înălțime pentru Roșia Montană

Parapantiștii au protestat pentru Roșia Montană
Roșia Montană și-a găsit suținători la altitudine , parapantiști afișând mai multe bannere împotriva proiectului. (Foto: DAN BODEA)

Mai mulți parapantiști clujeni au prins aripi astăzi la Aerodromul de la Dezmir pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roșia Montană. Lor li s-au alăturat câteva zeci de tineri veniți să protesteze și în același timp să încerce pentru prima dată senzațiile zborului cu parapanta.

”Pentru că suntem mai mulți piloți care susținem cauza Roșiei Montane ne-am gândit să facem și acest protest mai inedit în aer cu parapantele și ne bucurăm că ni s-au alăturat atâți de mulți tineri. Pentru că suntem toți iubitori de natură evident că dorim ca natura să rămână intactă fără cianuri și alte intervenții umane distructive și să se respecte drepturile tuturor și ale oamenilor din Roșia Montană și ale iubitorilor de natură”, a spus unul dintre organizatori, Manuela Olteanu, PG Tandem.

”Am venit să manifestăm într-un mod mai special împotriva a ceea ce se întâmplă la Roșia Montană. Vrem ca Roșia Montană să fie inclusă în patrimoniul UNESCO și zburăm astăzi  înarmați cu steaguri și pancarde tocmai pentru a ne arăta dezaprobarea față de proiectul de acolo”, a spus și Kelemen Attila, unul dintre participanți.

Pentru că și vremea a ținut cu parapantiștii, aceștia s-au înălțat pe cer în grup și au afișat timp de câteva zeci de minute mesajele de salvare a Roșiei Montane.

Urmăriți o galerie foto realizată de Dan Bodea, Transilvania Reporter.

1 Comentariu

  1. Ilie Pop spune:

    Ridicaţi glasul de la înălţime şi strigaţi: să se oprească Exploatarea de la Roşia Montană!

Postaţi un comentariu